Абонирайте се

За нашия бюлетин. Научете първи за нашите специални оферти, отстъпки и нови продукти.

Начало

Нова Година във Виена

Нова Година във Виена

Гарантирани цени и места! Остъпки! Екскурзията включва 3 нощувки със закуски в хотел 3 или 4 звезди в центъра на Виена, екскурзоводска програма на български език, самолетен билет, трансфери летище – хотел - летище. Лети се с “България Ер” или с австрийските авиолинии.

Продължителност

4 дни / 3 нощувки.

Дати

30 Декември 2017 - 2 Януари 2018.

Вид транспорт

Самолет

Програма

Ден 1
София – Виена

Отпътуване в 8.05 ч. от летище София (Терминал 2) за Виена с полет на авиокомпания „Austrian Airlines”. Кацане на летището във Виена в 08.55 ч. Панорамна обиколка на Виена с местен екскурзовод: дворецът „Белведере” – един от най-хубавите барокови образци в света; Виенската опера, където ежегодно се провежда оперен бал; булевард „Рингщрасе”, изграден на мястото на старата крепостна стена; дворецът „Хофбург” – зимната резиденция на Хабсбургите; Парламентът със статуята на Атина Палада; Кметството – внушителна сграда в неоготически стил; Къщата на Хундертвасер с необичайните си апартаменти, следващи единствено природните форми; най-старият в Европа увеселителен парк „Пратер” със символа на Виена – Виенското колело. По желание посещение на двореца „Шонбрун” – лятната резиденция на Хабсбургите с местен екскурзовод. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. Нощувка.

Ден 2
Виена

Закуска. Свободно време. По желание и срещу допълнително заплащане: 1. Новогодишна вечеря в ресторант "Kardos" (необходимо е ползване на градски транспорт - метро или трамвай за придвижване до ресторанта). Срок за заявяване: 30.11.2017 г. След тази дата е нужно допълнително потвърждение за наличие на свободни места в ресторанта. Вечерята продължава до 00:30 ч. Възможно е след вечерята и преди полунощ туристите да се включа в традиционните празненства с музика и пищна заря в стария град, на площада пред Кметството, в Пратера, които започват още от обяд на 31.12 и приключват в 2:00 на 01.01.2017 г. Прибирането в хотела се осъществява отново посредством градски транспорт, който работи денонощно на 31.12.2017 срещу 01.01.2018 г.

2. Новогодишна вечер в "Sky Bar Vienna" с музика на живо от 21:00 ч. и DJ след 00:30 ч. В цената включва хапки за "добре дошли" и лека закуска след полунощ (необходимо е ползване на градски транспорт). Барът се намира на оживената улица „Кернтнерщрасе" на последния етаж на търговски център "Steffl Department" и предлага панорамна гледка към стария град и катедралата "Св. Стефан".

Tуристическа програма по желание (необходимо е ползване на градски транспорт): 1. Пешеходна разходка в центъра на Виена с местен екскурзовод (мин. 1 ч. и 30 мин.) – площад „Мария Терезия”; дворецът „Хофбург”, където се намират Националната библиотека, Музеят на музикалните инструменти и оръжейната колекция на императора; улица „Колмаркт”, улица „Грабен” – сърцето на стара Виена; бароковата църква „Св. Петър”, готическата катедрала „Св. Стефан” и оживената улица „Кернтнерщрасе”. 2. Посещение на императорските апартаменти в Хофбург и Музея на Сиси с местен екскурзовод.

Нощувка.

Ден 3
Виена – Братислава

Закуска. Свободно време във Виена или по желание екскурзия до Братислава с пешеходна разходка в историчекия център на града: Дворецът на архиепископите, катедралата „Св. Мартин” – свидетел на десетки коронации на кралски особи, академия „Истрополитана”, старото кметство, замъкът на Братислава, където днес се помещава правителството на Република Словакия. Връщане във Виена. Нощувка.

Ден 4
Виена – София

Закуска. Сутринта напускане на хотела. Багажът се съхранява в стая за багаж. Свободно време или туристическа програма по желание (необходимо е ползване на градски транспорт): 1. Посещение с местен екскурзовод на Императорската съкровищница – богати колекции от светски и религиозни съкровища, обхващащи повече от хиляда години от Европейската история. 2. Посещение с местен екскурзовод на Музея за история на изкуствата – една от най-богатите колекции на скулптура и живопис в Европа, която в продължение на векове е била притежание на Хабсбургите. Връщане в хотела за трансфер до летището. Отпътуване за България в 20.20 ч. с полет на авиокомпания „Аustrian Airlines”. Пристигане на летище София (Терминал 2) в 22.55 ч.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Самолетен билет София - Виена - София на авиокомпания "Austrian Airlines" с включени летищни такси и ръчен салонен багаж до 8 кг с размери 55/40/23 см
3 нощувки със закуски в хотел "Strudlhof" 4* (или подобен) във Виена
Групов трансфер летище - хотел - летище
Панорамна обиколка на Виена с местен екскурзовод
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Армеец"
Водач от България.

Резервирай или се обадете по телефона 02 / 962 22 13

Харесва ли ви това? Препоръчайте го на приятелите си!

Добави в Svejo