Други дестинации в България

Абонирайте се

За нашия бюлетин. Научете първи за нашите специални оферти, отстъпки и нови продукти.

Начало

Профилактика и рехабилитация в Балнеокомплекс „Свети Спас“

Профилактика и рехабилитация в Балнеокомплекс „Свети Спас“

България

Цени

Пакети за настаняване, лечение и рехабилитация
5 нощувки / 6 дни 510 
7 нощувки / 8 дни 714 
10 нощувки / 11 дни 1020 
Доплащане за единична стая, на нощувка 30 

Забележки към цената

Цената е в лева, на пакет – полупансион и 3 процедури дневно на човек в двойна стая.

Профилактика и рехабилитация в Медицински център „Сирона“ – Велинград

Програма за профилактика и рехабилитация, разработени от здравни специалисти и университетски преподаватели, в Балнеокомплекс „Свети Спас“ и медицински център „Сирона“ – Велинград.

Офертата включва:

- 5, 7, 10 Нощувки – настаняване в двойна стая. По желание – доплащане за настаняване в единична стая; По заявка – настаняване за над 10 нощувки.
- Полупансион – закуска и вечеря, съобразени с лекарските предписания. По желание – доплащане за пълен пансион (15 лв. на ден);
- Използване на Уелнес-зоната на хотела: басейн и джакузи с минерална вода, сауна, фитнес, парна баня, релакс зона;
- 3 медицински или балнео процедури на ден – по предписание от Главния лекар, според броя нощувки – 5-7-10 дни;
- Първоначален и финален медицински преглед, издаване на епикриза;
- Изготвяне на индивидуална програма за лечение;
- Изготвяне на индивидуална диета;

БОНУС: Лабораторно изследване по 14 показателя за престой от 10 нощувки;
Интернет, паркинг.

Всяка програма включва 3 процедури дневно, в зависимост от предписанията на Главния лекар, например: Балнеолечение - външно и вътрешно приложение на минерални води, хидро- и аеро-масажни вани, вани с билки и етерични масла и соли, подводна кинезитерапия с и без уреди, терапевтичен басейн, лечебен туризъм с естествена аеройонотерапия, двигателни и аналитични комплекси на открито, суспенсионна и пулитерапия, лекарствена електрофореза, интерференцтерапия, ултразвукова фонофореза, нискочестотно импулсно магнитно поле, лазертерапия, инхалации с минерална вода и билки, диетично хранене и др.

Цените са валидни до 18.12.2014 г., с изключение на празнични дни, за които хотела има обявени специални пакетни цени!

Приложение на медицинските програми:

1. Здрава опорно-двигателна система
Програмата е насочена към хора с болка и скованост в големите стави/колена, тазобедренни стави, лакeтни стави и рамене, /вследствие на претоварване/спорт, неудобна поза и др./ Повлияват се отлично всички състояния на обездвижване и слабост в мускулите след счупвания, изкълчвания и навяхвания. Специално е разработен модул за изкривявания на гръбначния стълб, които затрудняват дишането и ежедневните дейности, успешно се прилага и при болки от плоскостъпие.

2. Здрави бели дробове
Програмата е разработена специално за пациенти с хронична кашлица, задух и пристъпни спазми на дихателните пътища, вследстви прекарани остри и хронични инфекции. Има профилактичен ефект за повишаване имунитета при сезонните грипни инфекции. Важна част от програмата е насочена за предотвратяване на дискомфорта и хроничния задух при болните от бронхиална астма. След прилагането на модула се повишава комфортът на живот и физиологичните възможности на дихателната система.

3. Здрава нервна система
Тази медицинска програма е предназначена за клиенти с чести болки в кръста и изтръпване на долните и горни крайници. Повлияват се отлично всички състояния на слабост на мускулите на ръцете и краката, вследствие на проблеми в гръбначния стълб - дископатии, радикулити и др. Увеличава се обема на движение и силата в засегнатите участъци. При провеждане на програмата се създават активни схеми и навици за правилна щадяща поза и правилни похвати при спортуване. При хора подложени на стрес и напрежение, програмата има изразен релаксиращ и зареждащ ефект.

4. Ревматология
Програмата е предназначена за възрастни и деца над 7 год. възраст. Предмет на лечение са ревматоиден артрит в извън пристъпен стадий, други ревматични автоимунни заболявания в ремисия, Болест на Бехтерев и някои вторични реактивни артритни заболявания.

5. Тонизираща програма
Програмата е предназначена за възрастни хора с намален жизнен тонус, хронична умора и за общо укрепване на организма в периодите на сезонна умора и метеозависимост.

6. Антицелулитна програма
Програмата е предназначена за хора с различни степени, форми и локализация на целулит, както и някои последици от бързо редуциране на тегло - стрии, рагади и белези.

7. Хармонично тяло
Програмата е предназначена за хора с променени и нехармонични телесни параметри, вследствие на обездвижване и професии с еднообразна поза. Повлияват се и пациенти с неправилно развита мускулно - скелетна система.

8. Антистрес програма
Програмата е предназначена за хора с различни прояви на тревожност и нарушена адаптация при стресови ситуации, както и вегетативни прояви вследствие пренатоварване на нервната система, някои форми на безсъние.

9. Програма Стоп на годините
Програмата е предназначена за дами и господа, желаещи да намалят процесите на стареене и да почувстват нов прилив на енергия и сили. Програмата дава възможност да се създаде траен стереотип на поведение и духовна нагласа за преодоляване на някои възрастови промени, както в телесен, така и в психически аспект.

10. Програма Намаляване на телесното тегло
Правилно насочена и целяща съвременно разбиране на проблема за затлъстяването, тази програма разполага с голям набор от методи и процедури за възстановяване на нормалното тегло, предотвратяване на редица рискове свързани с него и обучение в правилни хранителни и двигателни навици.

11. Програма Детоксикация
Програмата е тясно насочена за очистване на организма от натрупани в продължение на многогодишна употреба токсични вещества /от професионален или битов произход или вследствие на лечение с тежки и увреждащи препарати/. Много добър ефект има при последиците от неправилно и продължително антибиотични лечение-дисбактериоза и чести стомашно-чревни проблеми.Изключителен ефект се наблюдава при увреждане на черния дроб с токсични увреди от храни ,алкохол и химически агенти.

12. Победи умората
Дезадаптозите представляват състояния на нарушен баланс между стрес-реализиращите и стрес-лимитиращите системи в резултат на несъответствие на феногенотипните особености на организма и прекомерно силни стресови фактори с голяма продължителност.
В резултат на развиващия се патологичан процес се изтощават невропсихичните, невровегетативните, невроимунните и невроендокринните механизми за адаптация, развиват се вторични психоемоционални, хормонални и имунни нарушения. Основно е нарушено производството на ендогенни опиоиди /ендоморфини, ендорфини/, изразено в дисбаланс на ноцицептивната и антиноцицептивната системи.

13. Женско здраве 50 +
Програмата е специално създадена да възстанови и подпомогне проблемите на женското здраве в менопаузата, нередовна и болезнена менструация, чести проблеми със съня и преодоляване на вредни навици - пушене, прекомерна употреба на медикаменти и алкохол. Клиентките се обучават и информират за правилното поведение и начините за профилактика на остеопорозата, въвеждат се в нов двигателен режим и диетични навици.Специален модул има за цел подпомагане на лечение при тръбно безплодиеи възстановяване нормалната дейност на женските полови органи.

14. Мъжко здраве 50+
Програмата е предназначена за мъже в активна средна и зряла възраст с различни форми на хронични инфекции на простатната жлеза, намалена сексуална активност, често нощно уриниране, болки в малкия таз, нервно-психични проблеми и напрежение свързано с тези проблеми

15. Рехабилитация на професионални заболявания – професионални заболявания на дихателната система
Програмата е предназначена за работещи в областта на рудодобива и въгледобива, металургията, машиностроенето, стъкларската и керамичната промишленост. Обект са различни форми на пневмокониози, силикоза, бронхиална астма, професионален хроничен бронхит.

16. Рехабилитация на професионални заболявания – професионални заболявания от пренапрежение
Програмата е предназначена за работещи в среда на тежко физическо натоварване, двигателна монотония, екстремни статични натоварвания, вибрации, неблагоприятен производствен микроклимат. Включват се тендомиози, стенозиращ теносиновиит, радикулопатии, раменен периартрит, тунелни синдроми, мононевропатии, полиневропатии, вегетативно-сензорни синдроми.

Продължителност

4 дни / 5 нощувки, 6 дни / 7 нощувки, 9 дни / 10 нощувки.

Вид транспорт

Собствен транспорт

Описание на хотела

Местоположение: Комплексът, заедно с околното парково пространство около р.Чепинска, оформят ваканционно селище от затворен тип в най - красивата част на Велинград. Разположен е в края на Велинград, кв. Чепино, на брега на Чепинска река, до най-големия минерален извор - Радонова баня и на 700 м от природен резерват Клептуза. Това благословено с лечебен дар земно кътче, е било известно още от древни времена, където е имало изградени римски и турски бани, а по-късно е описано и в пътеписите ...

Повече за Хотел Свети Спас

Резервирай или се обадете по телефона 02 / 962 22 13

Харесва ли ви това? Препоръчайте го на приятелите си!

Добави в Svejo

Карта на Профилактика и рехабилитация в Балнеокомплекс „Свети Спас“