Други дестинации в Индия

Абонирайте се

За нашия бюлетин. Научете първи за нашите специални оферти, отстъпки и нови продукти.

Начало

Индия - Златният триъгълник

Индия - Златният триъгълник

Възползвайте се от уникалната екскурзия до Индия с посещение на Златният триъгълник - Делхи, Джайпур и Агра. Насладете се на съвършения дух на Великите Хималаи и свещените води на река Ганг. Екзотично приключение в Индия. Докоснете се до самобитните култове, храмове, литература, музика, философия, живопис, психология, етически предписания и религиозни традиции на индийците.

Продължителност

8 дни / 5 нощувки.

Дати

21 Март 2015 - 27 Март 2015.

Вид транспорт

Самолет

Програма

1-ви ден - 21.03.2015, петък - София - Истанбул - Делхи
Среща на летище София, терминал 2 в 08:05 ч. Полет София-Истанбул-Делхи с АК "Turkish Airlines". Излита от София в 10:05ч. Каца в Истанбул в 11:25ч. , излита от Истанбул в 20:00ч. Каца в Делхи в 05:25ч. на 22.03.

2-ри ден - 22.03.2015, събота - Делхи:
Посрещане на летището в Делхи от представители на фирмата партньор в Индия. Трансфер до хотела. Време за почивка.
Полудневен тур на стария Делхи. Разходка в Стария град на Делхи - посещение на Радж Гхат – мемориал, издигнат в чест на “бащата на нацията” Махатма Ганди, посещение на Червената крепост, Джама Масджит – една от най-големите джамии в Азия (разглеждане отвън). Настаняване в хотел 4* / 5* .Вечеря. Нощувка.

3-ти ден - 23.03.2015 - неделя - Делхи - Агра: (240 км, ~ 5 часа)
Закуска в хотела. Обиколка в новата част на града – Ню Делхи, който е отражение на оставеното британско наследство. Разделението между Стария и Новия Делхи, всъщност, е разделението на някогашните столици на моголите и британците съответно, както и на различния стил и начин на живот в старата и новата част. Старият град е представител на традициите и всеки посетител би могъл да се докосне до начина на живот на древността във всичките му аспекти, пъстрота и обаяние.
В пълен контраст, Ню Делхи е град, който се стреми да живее и развива по най-високите стандарти на 21-ви век. Разходката из имперски Делхи включва посещение на Кутаб Минар - най-високата каменна кула в Индия (минаре с височина 73 метра, чийто диаметър в основата е 15 м и 2,5 м в горната част). , вратата на Индия, Парламента , Кутаб Минар , храма на Лотуса , Гробницата на Хамаюн. Отпътуване за Агра . Настаняване в хотел 4* / 5* . Вечеря. Нощувка .

4-ти ден - 24.03.2015, понеделник Агра - Джайпур: (250 км ~ 5,5 часа )
Рано сутринта посещение на световно известния мавзолей Тадж Махал. Легендарният паметник на архитектурата е бил построен от император Шах Джахан, в памет на своята любима съпруга Мумтаз Махал. Строителството му е продължило 22 години, като в изграждането му са участвали 22 000 човека, белият мрамор е бил добиван на 320 км от Агра и пренасян до мястото от 1000 слона. В този шедьовър на Моголската архитектура са съчетани ислямски, индийски и персийски елементи. Тадж Махал е един от от най-красивите архитектурни комплекси в света и се смята за символ на вечната любов. Връщане в хотела за закуска. Следва сити тур на Агра с посещение на Крепостта Агра – отличен пример за архитектурата на моголите и най-важното укрепление на територията на Индия. В следобедните часове - посещение на гробницата Итимад Уд Даулах – известна още като “малкия” Тадж Махал.
Следва отпътуване за Джайпур. По пътя посещение на Фахтепур Сикри – старата столица на династията Мугъл , построена през 1569 г от Император Акбар. Интересното е , че градът е бил изоставен 15 години по-късно , поради проблеми с водоснабдяването. Пристигане в Джайпур. Настаняване в хотел 4*/ 5*. Вечеря и нощувка в хотела.

5-ти ден - 25.03.2015, вторник - Джайпур:
Закуска. Целодневен сити тур на Джайпур – известен като “розовия град”. Започваме с Градския Дворец. Дворецът заема обширна територия и представлява изящен комплекс от вътрешни дворове, градини и сгради, декоративно изкуство и резбовани врати. Следва посещение на обсерваторията Джантар Мантар, построена от Раджа Джай Сингх през 1726 г. Тази обсерваторията е една от петте такива астрономически чудеса и уникален пример за изключителна точност, тъй като всяка сграда има свое специално предназначение – да се определи разположението на звездите, височините или изчисляване на затъмнения. Продължаваме с посещение на невероятния Амбър Форт.Крепостта е укрепена с назъбени стени и е с изглед към езерото Моат. Езда на слонове (алтернатива с джипове) до върха на крепостта. Разходка в комплекса от дворове и зали. Много от стаите са с възхитителни стенописи, със скъпоценни камъни и огледала, инкрустирани в стените.
Най-завладяваща е огледалната зала, където светлината от една лампа се отразява в много огледала и осветява цялата стая. По маршрута на Амбър ще видите и построения през 1799 г. дворец Хава Махал (Дворецът на ветровете) - една от основните забележителности на Джайпур. Впечатляваща 5-етажна сграда с пирамидовидна форма и сложна фасада, изградена изцяло от розови пясъчникови скали, зад която придворните дами са наблюдавали градския живот по улиците.
В следобедните часове – посещение на един от най-известните местни пазари – Джохари Базар. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

6-ти ден - 26.03.2015, сряда - Джайпур - Делхи : (265 км, ~ 6-7 часа)
Рано сутринта - напускане на хотела. Отпътуване за Делхи. По – пътя посещение на Абханери : малко селище в Северен Раджастан . Абханери е известен още като града на светлината. Една от основните атракции тук е храмът Харшат Мата – архитектурнен шедьовър от X-ти век.
Пристигане в Делхи. Настаняване в хотел 4*/5*. Вечеря. Нощувка.

7-ми ден - 27.03.2015, четвъртък - Делхи - Истанбул - София
Трансфер до летището в Делхи за полет Делхи - Истанбул - София с АК "Turkish Airlines". Излита за Истанбул в 06:05 ч. Каца в Истанбул в 10:25 ч. , излита за София в 19:35 ч. Каца на терминал 2 в 20:55 ч.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
- самолетен билет София-Истанбул-Делхи-София с AK "Turkish Airlines'
- традиционно посрещане на летището в Дeлхи и всички трансфери
- 5 нощувки със закуска и вечеря в хотели 4*/ 5* по програмата
- Закуска при пристигане в Делхи първия ден
- всички екскурзии и преходи с автобус, включени в програмата
- бонус от страна на фирмата партньор – типична индийска вечеря в традиционен ресторант в Джайпур с фолклорна музика и танци.
- вода по време на преходите между градовете
- екскурзовод на руски език за разглеждане на забележителностите в Делхи, Агра и Джайпур
- езда на слонове за изкачване до Амбър Форт в Джайпур
- входни такси за посещаваните музеи и обекти по програмата
- водач по време на пътуването
- медицинска застраховка с асистанс покритие 10000 евро (за лица над 70 години има доплащане).

Допълнителна информация

Здравни изисквания:
- Задължителни ваксини - няма.
- Препоръчителни ваксини - хепатит А, тиф, хепатит Б.

Визов режим. Необходими документи за издаване на индийска виза:

- Подаването на документи е онлайн.
- Една хартиена снимка с размери 5.08 x 5.08 см и една в електронен вариант;
- Международен паспорт, валиден минимум 6 месеца след датата на връщане от Индия и поне две празни страници за поставяне на визата;
- От 10.06.2013 г. Посолството на Република Индия въвежда задължително интервю за издаване на туристическа виза, на което всеки кандидат трябва да се яви лично в Посолството в София на адрес ул.”Св.Седмочисленици”23, Лозенец. След интервюто на кандидатите се взимат биометрични данни.
- Съответната такса, която следва да се заплати в брой в лева. Таксата за визата се заплаща лично от кандидата в Посолството.
- Разпечатано и подписано копие на формуляра за виза, който е подаден онлайн.

**Силки Холидейс предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 2% и 3,75% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването. Застраховката се сключва в деня на внасяне на авансово плащане и подписване на договор.

Резервирай или се обадете по телефона 02 / 962 22 13

Харесва ли ви това? Препоръчайте го на приятелите си!

Добави в Svejo