Абонирайте се

За нашия бюлетин. Научете първи за нашите специални оферти, отстъпки и нови продукти.

Начало

Майски празници в Палма де Майорка

Майски празници в Палма де Майорка

Специална ваканционна програма за всички възрасти! "Delfin hotels" ****, обогатен пълен пансион

Продължителност

8 дни / 7 нощувки.

Вид транспорт

Самолет

Програма

ПРОГРАМА

Ден 1
София – Палма де Майорка

Oтпътуване от летище София с директен полет до Палма де Майорка. Трансфер до хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 2
Палма де Майорка

Закуска. Информационна среща. Свободно време. Обяд. Екскурзия "Автентична Майорка" (включена в цената): Преминаване през планината Ранда, която се намира между градовете Алгайда и Люкмайор. Най-високата й точка е на 548 м. надморска височина, от където при ясни дни се вижда почти целият остров (както и архипелага Кабрера). Посещение на Светилището на Дева Мария Изцерителка. Там се намира пещерата, в която Рамон Люл прекарва последните месеци от живота си като отшелник през далечния XII век. Целият комплекс се състои от църква от средата на XVII век , Францискански манастир и аула, където се е преподавала граматика, както и помещенията, обитавани от монасите през XVI век. Вечеря. Нощувка.

Ден 3
Палма де Майорка

Закуска. Свободно време. Обяд. По желание целодневна екскурзия пещерите на Драк и Хамс - отпътуване към Манакор, вторият по големина град на острова след Палма. Прекосяване на Prat de San Jordi - пресъхнало езеро, изпълнено с типичните за местния пейзаж вятърни мелници. Посещение на замъка "Алорда", където могат да се дегустират ликьори и типични за острова продукти. Кратка спирка в Манакор за обяд (сух пакет). Недалеч от пристанището и плажа са разположени пещерите Драк, известни с езерото Мартел - едно от най-големите подземни езера в света. В пещерата ще се насладите на концерт с музика на Шопен, Вагнер, Мартини, Кабайеро и Офенбах. Вечеря. Нощувка.

Ден 4
Палма де Майорка

Закуска. Свободно време. Обяд. По желание полудневна екскурзия до Сойер с трамвай и автобус - една от най-привлекателните и всеобхватни екскурзии на острова за любителите на красиви пейзажи и природни контрасти. Свободно време за обяд (сух пакет). От сърцето на планинския масив се пътува около час с влак от Сойер до Палма. В екскурзията се включва и посещение на кожарска фабрика в Инка и посещение на манастира Lluc. Последователността в маршрута може да се променя в зависимост от атмосферните условия. Вечеря. Нощувка.

Ден 5
Палма де Майорка

Закуска. Свободно време. Обяд. По желание целодневна екскурзия до Алкудия, Поленса и Форментор - отпътуване за северната част на остров Майорка. Посещение на Инка - третия по значение град на острова, характерен с производството на кожа и обувки. Продължаване до залива Поленса. Разположен в северната част на острова, полуостров Форментор е едно от най-прекрасните места. От панорамната площадка Ес Коломер се открива красива гледка към малкото едноименно островче. Продължаване към средновековния град Алкудия. Пешеходна разходка: Енорийската църква, портата на града и Римския театър. Вечеря. Нощувка.

Ден 6
Палма де Майорка

Закуска. Свободно време. По желание полудневна екскурзия до Валдемоса - намира се на 17 км. от Палма, в долината Сиера да Трамунтана. Разходка из тесните каменни улички и посещение на Кралския манастир. Посещение на Ла Картуха и манастира, в който през зимата на 1838-1839 година са живяли Фредерик Шопен и Жорж Санд. Обяд. Вечеря. Нощувка.

Ден 7
Закуска. Свободно време. Обяд. Вечеря. По желание вечерно шоу "Сон Амар". Нощувка.

Ден 8
Палма де Майорка – София

Закуска. Свободно време. Обяд. Трансфер до летището за полет до България.

Допълнителна информация

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Директен полет София - Палма - София на авиокомпания "Bulgaria Air"
Летищни такси, чекиран багаж до 23 кг. и ръчен багаж до 10 кг.
Трансфер летище - хотел - летище
7 нощувки на база обогатен пълен пансион на блок маса (закуска, обяд и вечеря + 1/4 вино и минерална вода за обяд и вечеря) в хотел Delfin Siesta Mar 4*/ Delfin Playa 4*, Fergus Tobago 3* (или подобен) или 7 нощувки на база полупансион (закуска и вечеря без включени напитки) в хотел HSM Don Juan Magaluf 3* (или подобен)
Полудневна екскурзия на острова с водач на български език
Асистанс на български език по време на целия престой
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Армеец"

Резервирай или се обадете по телефона 02 / 962 22 13

Харесва ли ви това? Препоръчайте го на приятелите си!

Добави в Svejo