Други дестинации в Израел

Абонирайте се

За нашия бюлетин. Научете първи за нашите специални оферти, отстъпки и нови продукти.

Начало

Класически тур на Израел

Класически тур на Израел

Екскурзия до Израел с директен полет до Тел Авив

Светата земя и не само...
6-дневна екскурзия до Израел с богата екскурзоводска програма на български език, настаняване в 3 и 4-звездени хотели и посещение на Тел Авив, Кесария Маритима, Хайфа, Акра, Тиберия, Назарет, Кана Галилейска, Капернаум, Табха, р. Йордан, Мъртво море, Кумран, Eрусалим и Витлее.

Всеки участник получава безплатен Сертификат за хаджи поклонничество!

Продължителност

6 дни / 5 нощувки.

Дати

5 Септември 2014 - 10 Септември 2014.

Вид транспорт

Самолет

Програма

Първи ден/ София – Тел Авив
Полет София-Тел Авив с авиокомпания "Ел Ал" в 10:50 ч. Кацане на летище "Бен Гурион" в 13:15 ч. Посрещане на групата и ПРЪВА СРЕЩА с Тел Авив и предградието Яфо – старото пристанище Яфо около което е възникнал града, свързан с много библейски предания и митове. Днес Яфо е културен център с художествени галерии и занаятчийски работилници с демонстрация на стари занаяти. Трансфер и настаняване в хотел в Натания, курортен център на Средиземно море. Вечеря. Нощувка.

Втори ден/ Кесария – Хайфа- Тиберия
Закуска. Отпътуване за античния град Кесария Маритима: Aкведуктът, Aнтичният театър и пристанището. Посещение на третия по големина град в Израел – Хайфа. Туристическа програма в Акра: цитаделата на хоспиталиерите, старият град и пристанището. Настаняване в гр.Тиберия в хотел на брега на Галилейското езеро. Вечеря. Нощувка.

Трети ден/ Християнска Галилея
Закуска. Назарет - посещение и на разглеждане на църквата "Св. Благовещение", построена на мястото, където Архангел Гавраил се явил пред Дева Мария. Продължаване за Кана Галилейска – мястото на първото чудо на Исус, когато превръща водата във вино на селска сватба. Следва Капернаум – домът на Свети Апостол Петър и античната синагога, Табха, където Иисус нахранва 5000 души с пет хляба и две риби; Хълмът на Блажените, където Христос е произнесъл една от най-известните си проповеди. Връщане в хотела в Тиберия. Вечеря. Нощувка.

Четвърти ден/ река Йордан - Мъртво море - Ерусалим
Закуска. Посещение на Ярденит - мястото на кръщението на Исус в река Йордан (пригответе си бански и чехли. Бяла роба можете да си закупите от сувенирния магазин - 20 щат.долара). Отпътуване за Мъртво море - най-ниската точка на земната повърхност. Свободно време за къпане в Мъртво море. Възможност за разглеждане на археологическия център в Кумран, където са намерени прочутите Кумрански ръкописи. Минаване покрай гр. Йерихон – едно от най-старите селища в света. Пристигане в Ерусалим. Вечеря. Нощувка.

Пети ден/ Ерусалим - Вителеем
Закуска. Посещение Витлеем – родния град на Исус и базиликата "Рождество Христово". Връщане в Ерусалим. Туристическа програма: пешеходна обиколка на Стария град: Гетсиманската градина, църквата на нациите, "Dominus Flevit", портата "Св. Стефан", "Виа Долороса" (улицата, по която е минал Исус по пътя към Голгота), Божи гроб- поклонение и освещаване на реликви и скъпи за вас предмети, Стената на плача. Връщане в хотела, вечеря. Нощувка.

Шести ден
Закуска. Отпътуване за гр. Лида Палестинска (днешен град Лод) – посещение на църквата
с гроба на св. Георги Победоносец. 15.00 ч трансфер до летище "Бен Гурион". Редовен полет за
София в 18:30 ч . Каца по разписание в 21:30 ч.

Програмата включва:
- самолетен билет с директен полет на АК "Ел Ал" София - Тел Авив - София;
- летищни такси;
- 5 нощувки със закуски и вечери в хотели 3 или 4 звезди (1 в района на Тел Авив, 2 в района Тиберия и 2 в Ерусалим);
- транспорт летище - хотел – летище;
- автобусен транспорт с луксозен автобус по програмата;
- екскурзоводско обслужване на български език по целия маршрут;
- медицинска застраховка с покритие 5 000 Евро.
- тържествено връчване на сертификат за хаджи поклонничество, издаван от Министерството на туризма на Израел.

Цената не включва:
– разкопките в Кесария – акведукта, двореца на цар Ирод, амфитеатъра, Цитаделата на хоспиталиерите в Акко, Бахайските градини в Хайфа, Плажа Калия на Мъртво море - 30 $ общо за всички обекти - задължително заплащане към пакетната цена (курс на БНБ в деня на плащането);
- доплащане за единична стая - 390 $ щат. долара( курс на БНБ в деня на плащането);
- намаление за трети възрастен в двойна стая (допълнително легло) – 40 лева;
- такса гориво – информация за възможно доплащане до 7 дни преди пътуване (около 8 Eвро)
- доплащане за посещение на Масада- 40 $- екскурзията се заявява и заплаща в България при записване и сключване на договора. Екскурзията се провежда при мин. 20 записани туристи в деня на екскурзията до Мъртво море.
- бакшиши: в Израел е прието е да се дават бакшиши. Да се предвидят 20 $ от турист, които се дават при приключване на екскурзията на екскурзовода и шофьора общо.

Полетна информация:
05.09.2014 Сфоия - Тел Авив 10:50 - 13:15
10.09.2014 Тел Авив - София 18:30 – 21:15

Допълнителна информация

Екскурзията се провежда при група от 30 човека минимум!
Визов режим с Израел няма.

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Часова разлика Израел - България няма
Валута: местната валута е нов израелски шекел (NIS), разделен на 100 агорот.
1 USD = 4.39 ILS / 1 EUR = 5,73 ILS
Банкнотите са по 20, 50, 100 и 200 шекела. Монетите са 5,10 и 50 агорот Най-доброто място за обмяна на валута са обменните бюра. Притежателите на международни карти могат да теглят пари от всеки автоматичен банкомат (АТМ). Работното време на банките е 830 - 1230 ч. В събота са затворени. Ако в края на екскурзията имате не похарчени шекели на стойност до 500 $, можете да ги обмените обратно в обменното бюро на аерогарата. Препоръчваме Ви да разполагате с дребна сума в шекели за мин.вода, кафе, обяд в заведения

Връщане на ДДС в Израел – Туристите са освободени от 15,5 % ДДС. Много магазини предлагат възстановяване на ДДС за различни стоки, като бижутерия, сувенири, часовници, електроника. На международното летище Бен Гурион, след паспортния контрол има специално гише, където можете да си получите обратно платеното ДДС. Обърнете внимание, че закупената от Вас стока трябва да е пакетирана, формуляра (фактура) за ДДС да е залепен за пакета на стоката. Ако не са окомплектовани, няма да си получите обратно сумата. Всички магазини, които работят на принципа "tax free", знаят как се оформя тази процедура на пакетиране и документиране.

Някои полезни съвети:
Съхранявайте ценните си вещи и средства в сейфа на хотела. Обикновено услугата е безплатна. Не ходете с големи суми джобни пари на места, където се струпват много хора.
Бъдете внимателни с личните си вещи и чанти, когато правите снимки и вниманието ви е отвлечено в тази посока.
Когато програмата за деня включва посещение на свещените градове и места, трябва да бъдете облечени подходящо прилично. Мъжете да не са с къси панталони и потници, жените да не са с мини поли и разголени рамене.
Проявете търпение и разбиране при процедурите на мерките за сигурност на летището. Това се прави единствено за Ваша сигурност и трябва да окажете пълно съдействие на съответните служители.

Какво да носите от първа необходимост:
- задграничен паспорт – задължително;
- удобна спортна чанта, в която добре да съхранявате личните си вещи и пари;
- слънчеви очила;
- шапка за предпазване от слънце (получавате подарък);
- подходящ козметичен крем за слънце;
- удобни обувки - мокасини, туристически, маратонки;
- удобни дрехи – памучни фланелки, спортни панталони, (къси шорти в дни на почивка);
- минерална вода или други напитки само в основния багаж, в който се „чекира”;
- метални предмети – ножички, пилички, пенсети и други дамски принадлежности е необходимо да се сложат в основния багаж, който се чекира. В противен случай се конфискуват и ги губите безвъзвратно;
- бакшиши: прието е в арабския свят да се дават бакшиши. Да се предвидят 10 $ от турист, които се дават при приключване на екскурзията на екскурзовода и шофьора общо.

Резервирай или се обадете по телефона 02 / 962 22 13

Харесва ли ви това? Препоръчайте го на приятелите си!

Добави в Svejo