Други дестинации в Португалия

Абонирайте се

За нашия бюлетин. Научете първи за нашите специални оферти, отстъпки и нови продукти.

Начало

Почивка в Португалия - Лисабон и Алгарве

Почивка в Португалия - Лисабон и Алгарве

Лисабон и Алгарве – със самолет и обслужване на български език

Екскурзия до Лисабон и Алгарве със самолет и обслужване на български език

Продължителност

8 дни / 7 нощувки.

Дати

Всеки Вторник от 5 Юни 2018 до 9 Октомври 2018.

Вид транспорт

Самолет

Програма

Програма:

Ден 1
София - Фару - Алгарве
Отпътуване от летище София, терминал 1, в 06:20 ч. с полет на авиокомпания Wizz Air по маршрут София – Лисабон. Пристигане в 08:50 ч. на летището в Лисабон. Посрещане от нашия представител и трансфер от Лисабон до Алгарве с посещение на Фару.
Град Фару е едно от най-красивите места в Португалия. Град, изпълнен с история, театри, галерии, уютни ресторанти, кафенета, магазини и прекрасни плажове. Пешеходна разходка и възможност за обяд. Ранния следобед - настаняване в хотел „Yellow Montegordo“ 4* в курорта Монтегордо, район Алгарве. Свободно време. Вечеря и нощувка.

Ден 2
Лагош – Понта да Пиадад – нос Св. Винсент
Закуска. Свободно време или по желание целодневна екскурзия до Лагош и нос Свети Винсент. Между 1576 и 1756 г. Лагош е бил основен град на Алгарве. Отвъд стените ще посетим Главния площад, където се е намирал пазарът за роби – първият такъв в Европа. Посещение на Понта да Пиадад (нос на милосърдието), където морските пещери са скрити от всеки поглед и създават контраст с кристално зелената вода. Отпътуване за нос Свети Винсент – свещено място, където земята свършва и започва морето. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 3
Оляо – Риа Формоса – Тавира
Закуска. Свободно време или по желание целодневна екскурзия до Оляо, Риа Формоса и Тавира с включена разходка в с лодка. Отпътуване за Оляо, където се намира най-големият рибен пазар в Португалия. Възможност за разходка с лодка (около 1.30 ч.) в защитената зона на лагуната Риа Формоса. Отпътуване за Тавира – посещение на стария квартал, руините от Мавърския замък и римския мост. Районът е населен още от 8 век пр. Хр. и има както мюсюлманско, така и римско наследство в богатата си история. Връщане в Алгарве. Вечеря. Нощувка.

Ден 4
Евора - Лисабон
Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Лисабон. По пътя посещение на Евора. Туристическа програма в Евора – очарователно градче, включено в Списъка за световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО.
Пристигане и настаняване в хотел 4* Lisboa Caparica Mar. Вечеря. Нощувка.

Ден 5
Лисабон
Закуска. Панорамна обиколка на Лисабон (включена в цената): площад „Маркеш де Помбал”; кварталът Байша, реставриран след земетресението през 1755г.: площадите „Росио”, „Фигейра” и „Комерсио”, Статуята на мореплавателите, кулата „Белем” и манастира „Жеронимуш”, считан за шедьовър на португалското мануелинско изкуство, чийто основоположник е крал Мануел. Връщане в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 6
Лисабон - Синтра - Кашкайш - Ещорил - Кабо да Рока - Лисабон
Закуска. Свободно време или по желание целодневна екскурзия до Синтра, Кашкайш, Ещорил и Кабо да Рока. Синтра, с многото си замъци, аристократични дворци, очарователни паметници, незабравими пейзажи и красива природа, без съмнение, е една от най-добрите туристически дестинации в Португалия. Възможност за посещение на замъка Кинта да Ригалейра с екскурзовод.
Крайбрежните градчета Кашкайш и Ещорил, разположени на север от Лисабон, се превръщат в едни от най-космополитните туристически места още от 19 век, когато крал Луис I избира залива за лятната си резиденция.
Днес в Ещорил се намира най-голямото казино в Европа.
Кашкайш е един от най-красивите и магнетични курорти в Португалия- елегантни пешеходни улички, магазинчета, кафенета и луксозни вили. Екскурзията продължава с посещение на Кабо да Рока, най-западната част на континентална Европа.
Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 7
Лисабон - Обидуш – Назаре – Фатима – Баталя - Лисабон
Закуска. Свободно време или по желание целодневна екскурзия до Обидуш, Назаре и Фатима. Еднодневно посещение до едни от най-важните места в историята на Португалия.
Забравете настоящето и се потопете назад във времето в средновековното градче Обидош, заобиколено от крепостни стени и очарователни бели къщички.
Екскурзията продължава към град Баталя и внушителните готически църкви на извисяващия се манастир ''Санта Мария де Баталя'', включен в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство.
Посещение на Назаре, който в миналото е бил малко рибарско селце, а в наши дни е известен не само с риболова, но и с хубавите си плажове и прекрасна кухня.
Отпътуване към светилището Фатима - град, който е център на католическата вяра и място за поклонници от цял свят.
Връщане в Лисабон. Вечеря. Нощувка.

Ден 8
Лисабон – София
Закуска. Освобождаване на стаите. Трансфер до летището в Лисабон.
Отпътуване за България в 09.25 ч. с полет на авиокомпания Уиз Ер. Пристигане на летище София в 15:20 ч.

Допълнителна информация

Информация за полетите
София [SOF] - Лисабон [LIS]
W6 4373 06:20 - 08:50

Лисабон [LIS] - София [SOF]
W6 4374 09:25 - 15:20
*Възможна е промяна на часовете на полетите от страна на авиокомпанията.

**Екскурзията се провежда при минимум 40 записани туристи.

Резервирай или се обадете по телефона 02 / 962 22 13

Харесва ли ви това? Препоръчайте го на приятелите си!

Добави в Svejo