Други дестинации в Шри Ланка

Абонирайте се

За нашия бюлетин. Научете първи за нашите специални оферти, отстъпки и нови продукти.

Начало

Шри Ланка - комбинирана програма почивка и обиколен тур

Шри Ланка - комбинирана програма почивка и обиколен тур

ШРИ ЛАНКА: комбинирана програма плажен отдих и посещение на Коломбо, Пинавела, Сигирия, Дамбула, Матале, Канди – Перадения – Гирагама

Екзотично пътешествие до островът на забравените удоволствия - Шри Ланка.
На острова може да ходиш бос по девствените плажове на югоизток, където рибарите хвърлят мрежи за сардини от невъзможните си пилони. Да се натъкнеш на стадо диви слонове в непроходимите гори или да попаднеш в древни столици с 20-вековна история зад гърба си.

Шри Ланка е малко парче земя – 65 хил.кв.км земя, но въпреки ограничените си размери островът предлага безкрайно разнообразие от природни забележителности пътешественикът ще остане изумен от кристалночистите плажове по крайбрежието.

Продължителност

11 дни / 8 нощувки.

Дати

6 Ноември 2013 - 16 Ноември 2013
3 Декември 2013 - 13 Декември 2013
14 Януари 2014 - 24 Януари 2014
5 Февруари 2014 - 15 Февруари 2014
4 Март 2014 - 14 Март 2014
8 Април 2014 - 18 Април 2014.

Вид транспорт

Самолет

Програма

1 ден
Полет на AK „Turkish Airlines“ от София до Коломбо /през Истанбул/.

2 ден
Пристигане на летище Коломбо. Посрещане и трансфер до избрания от Вас хотел в курорт на Индийския океан. Настаняване и нощувка.

3 ден - 5 ден: плажен отдих
Закуска в хотела. Свободно време за почивка с възможност за екскурзии /срещу допълнително заплащане/. Нощувка.

6 ден: Коломбо
Закуска в хотела. Трансфер до Коломбо за началото на обиколния тур. Среща с местния представител в Коломбо.
През втората половина на деня: обзорна екскурзия по столицата Коломбо и посещение на търговски центрове.
Вечеря и нощувка в хотела в Коломбо.

7 ден: Пинавела – Сигирия
Закуска и отпътуване към Сигирия. По пътя се посещава резерват за слонове в Пинавела, основан през 1975 год., за да приема малки слонове, останали без родители и особено слонове, пострадали от ръцете на бракониери. Понастоящем в този резерват са намерили приют повече от 65 слона. Това е уникална възможност да се наблюдава отблизо как тези удивителни животни се хранят и къпят. През втората половина на деня: качване на хълма Сигирия, наричан «Крепост в небесата». Живописният хълм, известен и като «Лъвската скала», е една от главните забележителности в цялата страна. На височина около 180 м през V век крал Касапа е построил дворец, входът към който е «охраняван» от огромен каменен лъв. Крепостта е била обградена от градини с басейни и фонтани. На върха са се запазили лъвските лапи, гигантския трон, къпалнята, «огледалната стена» и световноизвестните цветни фрески, изобразяващи «небесните девици» (апсар). Около 500 фрески са украсявали скалната галерия, но само няколко от тях са се запазили до наши дни.
Вечеря и нощувка в хотел в Хабарана/Дамбула/Сигирия.

8 ден: Дамбула – Матале – Канди
Закуска и отпътуване към Канди. По пътя се разглежда пещерния храм в Дамбула, разположен на върха на скала с височина 350 м над морското равнище. Храмът, състоящ се от пет пещери и известен с многото събрани в него статуи на Буда (някои от тях на повече от 2000 години), е бил основан през I в. пр. н. е., но се е достроявал при всяка смяна на кралската власт. Освен статуите на Буда, в храма са се запазили цветни фрески, украсяващи стените и таваните на пещерите. Важно място сред тях заемат сцените от живота на Будда (джатака).
Посещение на градина за подправки в Матале, фабрика за батик и музей за скъпоценни камъни.
Обзорна екскурзия по Канди - неголямо живописно градче, разположено на височина 488 м над морското равнище. Канди е последната столица от времето на сингалските крале, и досега се счита с право за културната столица на страната. В центъра на града, около изкуствено езеро, се намира храма Далада Малигава, където се съхранява главната реликва на Шри Ланка – Свещенният зъб на Буда. Веднъж годишно, по време на живописния фестивал-шествие Есала Перахера, който се провежда в края на юли – началото на август, тази светиня се изнася на гърба на главния слон на храма, за да бъде видяна от всички.
Вечерта се представят национални танци.
Вечеря и нощувка в хотел в Канди.

9 ден: Перадения – Гирагама – Коломбо
Закуска. Посещение на Кралската ботаническа градина в Перадения – най-голямата в Югоизточна Азия. На площ от 147 акра може да се видят повече от 4000 разнообразни дървета, растения и цветя, в това число редки видове палми, билки, повече от 300 вида орхидеи. Градината е известна и с алеята си от мемориални дървета, посадени от известните личности на различните епохи. Сред тях има дървета, посадени от руския цар Николай II и Юрий Гагарин.
Посещението на фабриката за чай в Гирагама дава уникална възможност да се запознаете с процеса на производство и сортиране на световоизвестния цейлонски чаи. Шри Ланка заема трето място в света в производството на чай и първо място в износа на чай, обезпечавайки около 25% от търсенето в света. Следва отпътуване към Коломбо.
Вечеря и нощувка в хотел в Коломбо.

10 ден
Закуска в хотела. Свободно време в Коломбо до трансфера до летището за полета на АК „Turkish Airlines““ от Коломбо до София /през Истанбул/.

11 ден
Полет на AK „Turkish Airlines“ от Коломбо до София /през Истанбул/.

Забележка: Програмата за полета на 08.04 е със 7 нощувки на Шри Ланка: 3 нощувки в курорт на Индийския океан и съответно начало на обиколния тур на 5-я ден, а полетът от Коломбо до София /през Истанбул/ е съответно на 9-я ден от програмата.

Офертата включва:
- самолетен билет София – Истанбул – Коломбо – Истанбул – София с AK „Turkish Airlines“;
- 4 нощувки на съответния пансион в избрания от Вас хотел в курорт на Индийския океан /само за полета на 08.04 нощувките са 3/
- обиколен тур 4 нощувки / 5 дни на база полупансион /категорията на хотелите по обиколния тур е в съответствие с избрания тип програма standard, superior или de-luxe, като по - долу са упоменати конкретните хотели, в които се извършва настаняването в съответния тип програма/*;
- екскурзии според програмата на обиколния тур със съпровождащ екскурзовод на руски език;
- всички трансфери по програмата;
- медицинска застраховка с покритие 10000 Euro /с Assistance/

Цената не включва:
- пътнически и летищни такси в размер на 357 евро към настоящия момент /114.10.2013 г./
- такса за електронно разрешение за влизане в Шри Ланка /ЕТА/ - 30$ /ЕТА се оформя on-line, електронната система за пътуване позволява заплащането на таксата посредством електронно банкиране. Таксата може да бъде заплатена и при пристигане в Шри Ланка/.
- местна такса около 14 USD при напускане на страната;
- допълнителни екскурзии по желание**;

Допълнителна информация

Примерно разписание на полетите в местни времена с авиокомпания „Turkish Airlines“:
София – Истанбул 21:25 – 22:40
Истанбул – Коломбо 03:05 – 17:35
Коломбо – Истанбул 21:20 – 05:30
Истанбул – София 07:50 – 09:05

Застрахователят, с който ТУРОПЕРАТОРЪТ е сключил застрахователен договор по чл. 42 от Закона за туризма е ЗАД „АРМЕЕЦ“ и номерът на застрахователната полица е № 1310013150000235317
*Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: няма минимален брой.
*Визов режим: Българските граждани се нуждаят от виза, за да посетят Шри Ланка. Виза може да се получи при пристигане в страната (туристическа виза с право на престой 30 дни), като от 1 януари 2012 г. гражданите на всички държави, с които Шри Ланка има визов режим, в т.ч. България, планиращи краткосрочно пътуване до Шри Ланка с цел бизнес или туризъм,трябва предварително да се регистрират в електронна система за пътуване (Electronic Travel Authorization System– ETA) на следния официален сайт: http://eta.gov.lk/slvisa/. Полученото по електронен път положително становище на шриланкийските власти по регистрацията следва да бъде представено на имиграционните власти на Шри Ланка при пристигане в страната, за да бъде положена виза.
*Няма изискване за задължително или препоръчително ваксиниране преди влизане в страната.
*Медицинската застраховка е сключена в ''Групама Застраховане'' ЕАД /асистираща компания: EUROCROSS ASSISTANCE/.

**Силки Холидейс предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 2% и 3,75% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването. Застраховката се сключва в деня на внасяне на авансово плащане и подписване на договор.

Резервирай или се обадете по телефона 02 / 962 22 13

Харесва ли ви това? Препоръчайте го на приятелите си!

Добави в Svejo