Абонирайте се

За нашия бюлетин. Научете първи за нашите специални оферти, отстъпки и нови продукти.

Начало

Майски празници в Истанбул

Майски празници в Истанбул

Екскузия с автобус до Турция през Майските празници

Екскурзия до Истанбул, Турция с автобус през майските празници.

Продължителност

4 дни / 3 нощувки.

Дати

2 Май 2015 - 5 Май 2015.

Вид транспорт

Автобус

Програма

4 дни, 3 нощувки - дневен преход
С тръгване от: София, Пловдив, Хасково; В. Търново, Габрово, Казанлък и Ст. Загора; Варна и Бургас.

02.05.2015
Отпътуване от София в 05:30 ч. от паркинга пред стадион “Васил Левски”, от Пазарджик в 06:15 ч. от ШЕЛ Пазарджик, от Пловдив - 07:30 ч. от OMВ до хотел Санкт Петербург, от Хасково в 08:45 ч. от ШЕЛ Хасково. Пристигане в Истанбул следобяд. Пешеходна обиколка, с разглеждане на Хиподрума, Египетския обелиск, „Синята джамия”, църквата „Св. София” и двореца „Топкапъ”(отвън). Настаняване в хотела. Вечерта възможност за разглеждане на нощен Истанбул, включва обиколка на забележителностите на Султан Ахмет, разходка по моста Галата и изкачване с лифт до кафенето на Пиер Лоти, от където се открива неповторим нощен изглед към Златния рог (доп. заплащане). За любителите на турската кухня, предлагаме възможност за вечеря в Ориент Хаус или Гар Мюзикхол. Нощувка.

03.05.2015
Закуска. Свободно време или по желание организиране на дневна разходка с яхта по Босфора и възможност да се запознаете с историята на красивите сгради и дворци, разположени на азиатския и европейския бряг на Истанбул. След приключване на екскурзията следва свободно време в Египетския пазар, където ще се потопите сред опияняващия aромат на канела, ким, шафран, мента и други подправки и билки. Пазарът на подправките е мястото, където можете да намерите най-голямото разнообразие от прочутия турски локум и турско кафе (доп. заплащане). За любителите на силните усещания, предлагаме да се насладят на открития през март 2013 увеселителен парк Виаленд, с множество атракции и забавления, сред които тематичен парк, шопинг шоу център (доп. заплащане). Вечерта може да се забавлявате в града или да вечеряте в ресторант Ориент Хаус (доп. заплащане). Почитателите на морските деликатеси ще имат възможност за вечеря в рибен ресторант, намиращ се под моста Галата, от където се открива неповторим нощен изглед към Златния рог и Босфора (доп. заплащане). Нощувка.

04.05.2015
Закуска. От 9.00 ч. екскурзия и посещение на Двореца „Долмабахче” - ненадминат със своята пищност и лукс, декориран със златни орнаменти и със стени окичени с картините на някои от най- известните творци на 19 век. Екскурзията продължава към азиатската част на града, като се минава по един от емблематичните мостове над Босфора. Следва свободно време за фото пауза в панорамния парк на един от хълмовете над града, от който се открива великолепна панорама към необятния мегаполис (доп. заплащане). Следобед, възможност дневна разходка с яхта по Босфора и възможност да се запознаете с историята на красивите сгради и дворци, разположени на азиатския и европейския бряг на Истанбул(доп. заплащане) или посещение на църквата „Света София“ и Водохранилището(доп. заплащане). Свободно време. Вечерта може да се забавлявате в града или да вечеряте в някой от великолепните ресторанти с превъзходна кухня - Ориент Хаус, Гар Мюзикхол (доп. заплащане). Нощувка.

05.05.2015
Закуска. Освобождаване на хотела. В 8.30 екскурзия до Принцови острови (доп.заплащане) – продължителност около 4 часа. След приключване на екскурзията отпътуване и свободно време (около 2 часа) в най-големия търговски център в Истанбул „Forum”, магазин „IKEA” и аквариум „Тюркоазо”. Отпътуване за България. Пристигане в София около или след полунощ.

Резервирай или се обадете по телефона 02 / 962 22 13

Харесва ли ви това? Препоръчайте го на приятелите си!

Добави в Svejo