Туризъм в Кападокия

Абонирайте се

За нашия бюлетин. Научете първи за нашите специални оферти, отстъпки и нови продукти.

Начало

Великден 2015 в Кападокия

Великден 2015 в Кападокия

Екскурзия до Кападокия с посещение на Истанбул, Анкара и Бурса с екскурзовод на български език.

Продължителност

6 дни / 5 нощувки.

Дати

8 Април 2015 - 13 Април 2015.

Вид транспорт

Автобус

Програма

ТРЪГВАНЕ ОТ: СОФИЯ, ПЛОВДИВ И ХАСКОВО; ГАБРОВО, ВЕЛИКО ТЪРНОВО, КАЗАНЛЪК И СТАРА ЗАГОРА; ВАРНА И БУРГАС

Първи ден 08.04.2015
Отпътуване от София в 5.00 от стадион В. Левски, от Пловдив в 6.30 от ОМВ до хотел Санкт Петербург, от Хасково в 8.00 от ШЕЛ Хасково. Пътуване по маршрут Капъкуле – Истанбул. Пристигане в Истанбул следобяд. Следва пешеходна обиколка, с разглеждане на Хиподрума, Египетския обелиск, „Синята джамия”, църквата „Св. София” и двореца „Топкапъ”(отвън). Настаняване в хотела. Свободно време или по желание разглеждане на нощен Истанбул, включва разходка в квартал Таксим, пешеходната улица „Истиклял“ и квартал Ортакьой, разположен до първия мост над Босфора (срещу доп. заплащане). За любителите на турската кухня, предлагаме възможност за вечеря с програма в Ориент Хаус или Гар Мюзикхол (срещу доп. заплащане). Нощувка.

Втори ден 09.04.2015
Закуска. Освобождаване на хотела. Предстои ви вълнуващо пътешествие с яхта по Босфора и възможност да се запознаете с историята на красивите сгради и дворци, разположени на азиатския и европейския бряг на Истанбул. След приключване на мини – круиза по Босфора, следва свободно време на Египетския пазар, където ще се потопите сред опияняващия aромат на канела, ким, шафран, мента и други подправки и билки. Пазарът на подправките е мястото, където можете да намерите най-голямото разнообразие от прочутия турски локум и турско кафе. Около обяд отпътуване за Анкара. Веднага след пристигане, започва туристическа обиколка на града с разглеждане на символът на града Цитаделата, римските бани, храмът на император Август, площада с конната статуя на Ататюрк, старата сграда на Парламента и др. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

Трети ден 10.04.2015
Закуска и освобождаване на хотела. Туристическата програма продължава с посещение на Мавзолея на Ататюрк, носещ името на основателя на новата турска република. Следва разглеждане на музея на Анадолските цивилизации, съхранил и до днес находки от епохата на хетите и фригийците. Отпътуване за Кападокия. По пътя кратка почивка за фото пауза на второто по големина в езеро в Турция Тузгьол - един от най-солените водни басейни в света. Пристигане в Кападокия. Настаняване в хотел. Вечеря. По желание организиране на тематична вечер с ориенталски танци (срещу доп. заплащане). Нощувка.

Четвърти ден 11.04.2015
Закуска. Посещение на древния град Каймаклъ, открит през 1938 г., но обявен като туристическа атракция през 1964 г. Спускайки се в дълбините му по близо сто тесни и наклонени тунела, ще се докоснете до уникални древни съоражения - изсечени в скалите църкви и манастири, спални помещения, каменни трапезарии и изумително запазени стенописи. Отпътуване за живописното градче Ючхисар, където е разположена едноименната крепост и най-високата точка в Кападокия. Наричат това място природен скален замък, съхранил множество тунели и галерии, разположени сред удивителни скални образования. Екскурзионната програма продължава с националния парк Гьореме - център на ранното християнство. Огромният манастирски комплекс в Гьореме впечатлява с изящните си рисунки, съхранили се така ярки в продължение на векове, благодарение на неприкосновеността на варовиковите скали и постоянната температура в помещенията. Посещение на долината на приказните комини Зелве, където оформените под въздействието на вятъра и водата вулканични форми ще ви върнат още веднъж в мистичността, за да оставят у вас незабравими спомени. В традиционното грънчарско ателие, ще се запознаете с техниките на местните занаятии. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Пети ден 12.04.2015
За любителите на силните усещания в 05:30 сутринта, преди закуска, по изгрев слънце, предлагаме полет с балон над прелестния лунен пейзаж на Кападокия с продължителност около 45 - 50 мин. Закуска, освобождаване на хотела и отпътуване за Бурса около 08:00 ч. Попътно разглеждане на град Коня с посещение на гробницата на ислямския философ Мевляна Рум - създател на учението и ордена на въртящите се дервиши, изповядващи любов, толерантност и познание чрез практиката на въртене, изпадайки в подобно на транс състояние. Турът продължава с разглеждане на гроба на всепризнатия и обичан хитрец Настрадин Ходжа в град Акшехир. Следва посещение на чаршията за порцелан в град Кютахия, където ще имате свободно време и възможност да закупите сувенири или продкти на известната марка порцелан Гюрал. Пристигане в Бурса, късния следобяд. Градът е изпълнен с градини и паркове и често е наричан „Зелената Бурса“. Настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.

Шести ден 13.04.2015
Закуска. Разходка в Бурса - първата столица на Османската империя. Градът се слави с множество термални извори, разположен е на пътя на коприната, в подножието на планината Улудаг, в близост до най-известният зимен спортен център в Турция. Следва пешеходна обиколка с посещение на гробницата на основателите на Османската държава Осман и Орхан, павилиона на Ататюрк, парка на културата и др. Свободно време за кафе при една от местните забележителности - Старият чинар Инкая или за шопинг в известния търговски център Зафер плаза. Около обяд отпътуване с ферибот за Истанбул и от там за България. Пристигане в България късно през нощта.

Резервирай или се обадете по телефона 02 / 962 22 13

Харесва ли ви това? Препоръчайте го на приятелите си!

Добави в Svejo