Абонирайте се

За нашия бюлетин. Научете първи за нашите специални оферти, отстъпки и нови продукти.

Начало

Великден 2015 в Истанбул

Великден 2015 в Истанбул

Великден в Истанбул 2015 с 3 нощувки, нощен преход от 09.04.2015. Екскурзия с автобус с посещение на забележителности в Истанбул

Продължителност

4 дни / 3 нощувки.

Дати

9 Април 2015 - 13 Април 2015.

Вид транспорт

Автобус

Програма

Първи ден 09.04.2015

Отпътуване от София в 22.00 ч. от паркинга пред стадион „Васил Левски”, от Шел Пазарджик в 22:45 ч., от Пловдив в 24.00 ч. от OMВ до хотел Санкт Петербург, от Хасково в 01:15 ч. от ШЕЛ Хасково.

Втори ден 10.04.2015

Пристигане в Истанбул сутринта. Следва пешеходна обиколка, с разглеждане на Хиподрума, Египетския обелиск, “Синята джамия”, църквата „Св. София” и двореца „Топкапъ” (отвън). По желание включване в различни организирани турове: посещение на Двореца „Топкапъ” с екскурзовод на български (доп. заплащане) или екскурзия до Миниатюрк – музей на открито, в който можете да видите забележителностите на Турция в умален вид (доп.заплащане). Вечерта възможност за разглеждане на нощен Истанбул, включва обиколка на забележителностите на Султан Ахмет, разходка по моста Галата и изкачване с лифт до кафенето на Пиер Лоти, от където се открива неповторим нощен изглед към Златния рог (доп. заплащане). За любителите на турската кухня предлагаме възможност за вечеря в атракционно заведение Гар Мюзикхол или Ориент Хаус с богата програма. Очакват ви танци и множество забавления (доп. заплащане). Връщане в хотела. Нощувка.

Трети ден 11.04.2015

Закуска. От 9.00 ч. екскурзия и посещение на Двореца „Долмабахче” - ненадминат със своята пищност и лукс, декориран със златни орнаменти и със стени окичени с картините на някои от най- известните творци на 19 век. Екскурзията продължава към азиатската част на града, като се минава по един от емблематичните мостове над Босфора. Следва свободно време за фото пауза в панорамния парк на един от хълмовете над града, от който се открива великолепна панорама към необятния мегаполис (доп. заплащане). Следобед, по желание посещение на църквата „Света София“ и Водохранилището (доп. заплащане). За любителите на силните усещания, предлагаме да се насладят на открития през март 2013 увеселителен парк Виаленд, с множество атракции и забавления, сред които тематичен парк, шопинг шоу център (доп. заплащане). Вечерта може да се забавлявате в града или да вечеряте в някой от великолепните ресторанти с превъзходна кухня - Ориент Хаус, Гар Мюзикхол (доп. заплащане). Нощувка.

Четвъри ден 12.04.2015

Закуска. Свободен ден за шопинг и забавляния или по желание посещение на църквата „Света София“ - най-внушителният паметник на византийското изкуство, поразяващ със своето изящество и с екскурзовод на български (доп. заплащане) или двореца Бейлербей - разкошна сграда, построена във френски необароков стил, от която се откроява спираща дъха панорама към Босфора, в комбинация с Кулата на девицата, която е важна и неразделна част от силуета на Истанбул, съхранила и до днес легендата за дъщерята на римския император (доп. заплащане). Нощувка.

Пети ден 13.04.2015

Закуска. Освобождаване на хотела. В 8.30 екскурзия до Принцовите острови или до азиатската част с новооткритото метро под Босфора Мармарай. След приключване на екскурзиите отпътуване за България и свободно време (около 2 часа) в най-големия търговски център в Истанбул „Forum”, магазин „IKEA” и аквариум „Тюркоазо”. Пристигане в София около полунощ.

Допълнителна информация

ГРАФИК НА ОТПЪТУВАНЕ:
София
22:00 ч. паркинга пред стадион “Васил Левски”
Пазарджик
22:50 ч. ШЕЛ Пазарджик
Пловдив
24:00 ч. ОМВ до хотел Санкт Петербург
Хасково
01:00 ч. ШЕЛ Клокотница
В. Търново
21:15 ч. пред хотел Етър
Габрово
22:00 ч. от паркинга зад Дома на сатирата
Казанлък
23:15 ч. ОМВ до ДАП
Ст. Загора
00:00 ч. ЖП Гара
Варна
22:00 ч ул. „Антим“ I
Бургас
23:50 ОМВ до хотел „Мираж“

Важна информация:

Всички допълнителни екскурзии се извършват от местен лицензиран екскурзовод на български език.
Последователността на екскурзиите обявени в програмата не се гарантира и може да бъде променена в зависимост от работното време на историческите обекти и трафика в Истанбул.
Допълнителните екскурзии се заявяват предварително при записване в България, а се заплащат на място в Истанбул на представителя на фирмата партньор.
Минимален брой за провеждане на допълнителните екскурзии: 15 души
Mинимален брой туристи за осъществяване на пътуването: 30 човека
Начин на плащане: депозит 50% при записване, доплащане – до 20 дни преди датата на отпътуване
Необходими документи : Международен паспорт
ТА има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.42 от Закона за туризма, с полица № 03700100000303 на ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС АД– гр. София

Резервирай или се обадете по телефона 02 / 962 22 13

Харесва ли ви това? Препоръчайте го на приятелите си!

Добави в Svejo