Абонирайте се

За нашия бюлетин. Научете първи за нашите специални оферти, отстъпки и нови продукти.

Начало

Почивка в Коста Бланка: Бенидорм и Аликанте

Почивка в Коста Бланка: Бенидорм и Аликанте

Продължителност

8 дни / 7 нощувки.

Дати

6 Юни 2018 - 13 Юни 2018
12 Септември 2018 - 19 Септември 2018
19 Септември 2018 - 26 Септември 2018
26 Септември 2018 - 3 Октомври 2018
3 Октомври 2018 - 10 Октомври 2018.

Вид транспорт

Самолет

Програма

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА

Ден 1
София - Аликанте - Бенидорм

Отпътуване от летище София с директен полет на авиокомпания “Wizz Air” в 05:30 ч. Пристигане в Аликанте. Панорамна обиколка на Аликанте ( включена в цената). Любителите на забележителна архитектура, богата история и културно наследство, отлични плажове, шопинг центрове и множество забавления, със сигурност ще останат очаровани от посещението на Аликанте. Екскурзията включва: изкачване до крепостта "Санта Барбара", построена на 166 м височина на хълма "Бенакантил"; преминаване по крайбрежната улица "Еспланада" със своята знаменита алея от палми - символ на морската душа на града; катедралата със син купол "Сан Николас"; кметството на Аликанте, отличаващо се с орнаментирани елементи и интересни фасади на двете му кули; спирка на пристанището, където е акостиран кораба-музей "Сантисима Тринидат" - копие на известния през 18 век най-голям боен плавателен съд, страшилището на моретата със 140 оръдия на борда.
Настаняване в хотела. Обяд. Вечеря. Нощувка.

Ден 2
Бенидорм

Закуска. Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 3
Бенидорм или целодневна екскурзия до Валенсия

Закуска. Свободно време. Обяд. Вечеря. Нощувка. Туристическа програма по желание - целодневна екскурзия до Валенсия- третият по големина град в Испания, градът на цветовете, светлините и цветята. Разположен е при вливането на река Турия в Средиземно море. Тази крайбрежна автономна област е известна като Изтокът на Испания. Градът очарова посетителите си с малки, тесни улички, внушителни сгради и паркове с портокалови и лимонови дръвчета.Програмата включва транспорт с автобус, екскурзоводско обслужване на български език, панорамен тур на града. Пешеходна обиколка сред парламента, църквата Санта Каталина, катедралата на Валенсия. Свободно време в историческия квартал Барио дел Кармен - типични тесни улички за стар град, обсипани с магазини, ресторанти и кафенета. Със сигурност сте чували много за родния град на испанската паеля, но дали знаете и какво е „Фала“? „Las Fallas“ е ежегоден фестивал, в който участват ръчно направени стиропорени кукли с човешки размери. В края на фестивала, всички тези цветни карикатури биват изгаряни, само тази, спечелила пъвренството в конкурса, бива спасена и изложена в музея на Фалите- също спирка във вашия тур (без вкл. в цената билет за вход). Първоначално ще свържете музея с „Мадам Тюсо“, но по-късно ще се убедите, че е много по-различен и много по-забавен, разхождайки се из между всички тези хумористични фигури. От Средновековието Валенсия е известна със своите керамични изделия – възможност за посещение на Националния музей по керамика (без вкл. в цената билет за вход), където експонатите са впечатляващи и заслужават внимание.

Ден 4
Бенидорм или полудневна екскурзия до Елче

Закуска. Свободно време. Обяд. Вечеря. Нощувка. Туристическа програма по желание - полудневна екскурзия до Елче. Програмата включва - транспорт с автобус, екскурзоводско обслужване на български език, панорамен тур на Стария град, базиликата Санта Мария, Кулата Калхора, двореца Алтимира, Арабските бани. Елче е разположен на двата бряга на река Виналопо и е едно от най-старите населени места на Иберийския полуостров. Елче е обявен за най-добър европейски град за отглеждане на палми. Тук има ботаническа градина с всички видове палми, които растат на Земята, както и цитрусови дървета, кактуси и бамбук. Друга голяма забележителност на града е "Мистерията на Елче"(традиционен средновековен празник) - последната запазена до наши дни мистерия, която е защитена от ЮНЕСКО като културен шедьовър.

Ден 5
Бенидорм или полудневна екскурзия до Гуадалест

Закуска. Свободно време. Обяд. Вечеря. Нощувка. Туристическа програма по желание - полудневна екскурзия до Гуадалест - планинско селце, основано от маврите, разположено на 600 м. надморска височина, сгушено на самотно, но много красиво място. Красиви замъци се издигат между гранитни скали, сливащи се в едно със заобикалящата ги природа. Преди да пристигнете в долината на Гуадалест, пътувайки по планински криволичещи пътища, ще минете през няколко други очарователни малки селца. Едно от тях е Ла Нуция, с великолепна гледка към Средиземно море, така и към заобикалящите го планини. Фотопауза в красивото малко селце Полоп и посещение на местен магазин с типични местни продукти като мед, плодове, местни вина.

Ден 6
Бенидорм и по желание – вечерно фламенко шоу
Закуска. Свободно време. Обяд. Вечеря. Нощувка. Туристическа програма по желание – вечерно Фламенко шоу.

Ден 7
Бенидорм

Закуска. Свободно време. Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 8
Бенидорм - Аликанте - София

Закуска. Трансфер до летището. Отпътуване за България в с директен полет на авиокомпания "Уиз Еър". Кацане на летище София в 12:35.

Допълнителна информация

Полетна информация:
София Т1 – Аликанте: 05:30 – 07:55
Аликанте – София Т1: 08:30 – 12:35

Цената включва:
Двупосочен самолетен билет до Аликанте с авиокомпания "Wizz Air";
Чекиран багаж до 20 кг. и ръчен багаж до 10 кг. (55 x 40 x 23) в самолета;
7 нощувки на база обогатен пълен пансион (закуска, обяд и вечеря + 1/4 вино и вода за обяд и вечеря) в най-високия хотел в Европа - Gran Bali 4* или подобен на Коста Бланка;
Трансфер от и до летището в Аликанте;
Екскурзия до Аликанте;
Екскурзовод и обслужване по програмата на български език;
Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” ot "EUROINS" с лимит на отговорност 10 000 EUR

Резервирай или се обадете по телефона 02 / 962 22 13

Харесва ли ви това? Препоръчайте го на приятелите си!

Добави в Svejo