Абонирайте се

За нашия бюлетин. Научете първи за нашите специални оферти, отстъпки и нови продукти.

Начало

Почивка в Италия - Римини

Почивка в Италия - Римини

Лятна почивка в курорта Римини, Италия с директен полет

Атрактивна оферта за 8-дневна почивка на море в Италия

Продължителност

8 дни / 7 нощувки.

Вид транспорт

Самолет

Програма

Програма:

Ден 1
София – Болоня – Ричоне
Отпътуване от терминал 1 на летище София с директен полет на авиокомпания "Wizz Air" в 20:35 ч. Кацане на летището в Болоня в 21:20 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

Ден 2
Римини и по желание полудневна екскурзия до Сан Марино
Закуска. Информационна среща. Пешеходна разходка в историческия център на Римини на български език (необходимо е ползване на градски транспорт): Арката на Октавиан Август, построена в края на Виа Фламиния; площадът "Тре Мартири" - място за романтични срещи; старата часовникова кула; храмът на Малатеста, изграден по проект на Леодардо да Винчи; старият рибен пазар; мостът на Тиберий и уличката на Фелини, съхранила спомена за великия режисьор. Свободно време. Връщане в хотела.
Следобед свободно време или по желание и при предварителна заявка: полудневна екскурзия до Сан Марино.
Отпътуване за най-старата република в Европа, основана по време на император Диоклециан. Разходка из колоритните улички, изпълнени с магазинчета и малки ресторантчета; Cava dei Balastrieri – стара кариера, където днес се провеждат традиционни фестивали, стрелби с арбалет и концерти; площад "Либерта"; Правителственият дворец – седалище на парламента; катедралата "Сан Марино"; Трите кули – символ на републиката; Пътеката на вещиците. Свободно време с възможност за посещение на Музея на мъченията, Историческия музей или Музея на любопитните неща, за самостоятелна разходка и прекрасни панорамни снимки към Адриатическо море. Свободно време. Връщане в хотела.
Вечеря. Нощувка.

Ден 3
Свободно време или целодневна екскурзия до Перуджа и Асизи
Закуска. Свободно време или по желание и при предварителна заявка: целодневна екскурзия до Перуджа и Асизи.
Отпътуване за Перуджа – градът на шоколада. Пешеходна разходка в историческия център на столицата на Умбрия: старите крепостни стени – изключителен пример за развитието на етруската цивилизация; Рока Паолина – символ на папската власт; дворецът "Палацо дей Приори", приютил шедьоврите на Умбрийската художествена школа; улица "Ванучи", посветена на Перуджино, който тласнал Рафаел към тайните на изкуството; площад "ІV ноември" с фонтана "Маджоре" – един от най-впечатляващите шедьоври на Николо и Джовани Пизано; църквата "Св. Лоренцо". Свободно време .
Отпътуване за Асизи – вторият духовен център на Италия. Пешеходна разходка: базиликата "Св. Франциск", съхранила мощите на светеца, стенописите на Джото и на най-големите майстори на Ранния ренесанс, мястото, където са се венчали царица Йоанна и цар Борис III; площад "Дел Комуне" и църквата "Св. Киара". Свободно време из приказните улички на средновековния град, изпълнени с аромат на прясно изпечени сладкиши. За ценителите на италианската кухня – възможност да опитат умбрийските страньоци с трюфел или печено прасенце с местното вино "Асизи". Незабравим ден за ценители! Връщане в хотела.
Вечеря. Нощувка.

Ден 4
Свободно време или целодневна екскурзия до Венеция
Закуска. Свободно време или по желание и при предварителна заявка: целодневна екскурзия до Венеция.
Отпътуване за Венеция. Пешеходна разходка с местен екскурзовод (минимум 1½ ч.): площад "Сан Марко" с едноименната катедрала; Камбанарията; Дворецът на дожите; Мостът на въздишките. Разходка до моста "Риалто". Свободно време. Връщане в хотела.
Вечеря. Нощувка.

Ден 5
Свободно време или полудневна екскурзия до Урбино
Закуска. Свободно време или по желание и при предварителна заявка: полудневна екскурзия до Урбино.
Отпътуване за Урбино. Пешеходна разходка с местен екскурзовод: Дворецът на дожите; катедралата "Възнесение Богородично"; родната къща на Рафаело. Свободно време. Връщане в хотела.
Вечеря. Нощувка.

Ден 6
Свободно време или целодневна екскурзия до Флоренция
Закуска. Свободно време или по желание и при предварителна заявка: целодневна екскурзия до Флоренция.
Отпътуване за Флоренция. Пешеходна разходка с местен екскурзовод (минимум 1½ ч.): църквата "Санта Кроче", наричана още "националния пантеон", където са погребани Микеланджело, Галилей, Макиавели, Росини, Гиберти; кварталът на Данте Алегиери с къщата му; катедралата "Санта Мария дел Фиоре" с Купола на Брунелески и Кулата на Джото; баптистерията "Йоан Кръстител" с "вратите на рая"; площад "Синьория" с Палацо Векио и Лоджа дей Ланци – музей на скулптурите под открито небе. Свободно време. Връщане в хотела.
Вечеря. Нощувка.

Ден 7
Свободно време или полудневна екскурзия до Равена
Закуска. Свободно време или по желание и при предварителна заявка: полудневна екскурзия до Равена.
Отпътуване за Равена, която се слави със своите невероятно красиви мозайки, които се съхраняват тук цели 1500 години. Пешеходна разходка с местен екскурзовод: посещение на Мавзолея на Гала Плацидия – най-големият шедьовър на мозаечното изкуство; църквата "Св. Аполинарий Нови" с мозайки от 6 в., разказващи за годините на възход по времето на управление на Теодорих Велики; баптистерията "Св. Неоне", запазила тайната на кръщенето; базиликата "Сан Витале" – пример за майсторството на византийците и на приемствеността; гробът на Данте, ревностно пазен от жителите на Равена. Свободно време. Връщане в хотела.
Вечеря. Нощувка.

Ден 8
Ричоне - Болоня – София
Закуска. Напускане на хотела. Отпътуване за Болоня. Пешеходна разходка в Болоня: Фонтанът на Нептун, площад "Маджоре", базиликата "Сан Петронио" и двете кули – символ на града. Свободно време. Трансфер до летището в Болоня. Отпътуване за България в 21:55 ч. Кацане на летище София в 00:40 ч. (на следващия ден/ в събота).

Допълнителна информация

Удобства в хотела
Плувен басейн с хидромасажни джетове, джакузи до 12 места, отделен кът за малките плувци, спортни игри, детски кът за игра, безплатен Wi-Fi в целия хотел, лоби бар и три конферентни зали.

Стаи
Стаите са с теракотен под, оборудвани са с директен телефон, телевизор, климатик, сейф срещу заплащане, баня с душ, огледало. Част от стаите са с балкон. Някои от стаите имат частична гледка към морето.

Хранене и напитки
Закуска: континентална закуска на бюфет.
Вечеря: предястия и зеленчуци на бюфет, основно ястие по избор от меню – месо / риба и задушени зеленчуци (изборът се прави от предходния ден) + ¼ л вино и ½ л вода, десерт.
Ресторантът има готовност за приготвяне на различни ястия (закуска и вечеря) за вегетарианци и хора на специален хранителен режим.

Резервирай или се обадете по телефона 02 / 962 22 13

Харесва ли ви това? Препоръчайте го на приятелите си!

Добави в Svejo