Абонирайте се

За нашия бюлетин. Научете първи за нашите специални оферти, отстъпки и нови продукти.

Начало

ТОП 10 забележителности в Амстердам

ТОП 10 забележителности в Амстердам

Амстердам е многонационална столица. Възниква като рибарско селище през 12 век, след което се превръща в едно от най-големите пристанища в света. Наричан още Градът на лалетата, Амстердам ще ви впечатли със своето културно богатство и многобройни забележителности. Ето и някои от тях:

1. Музеят на Ане Франк – Едва ли някой днес не знае историята за Ане Франк и нейния дневник. Всъщност, музеят е мястото, в което тя и семейството й, което е от еврейски произход, се укривали по време на немската окупация.

2. Каналите – Амстердам е известен като „Венеция на Севера“. Градът има повече от 100 канала и около 1500 моста. Много от забележителностите можете да разгледате, пътувайки с лодка. Типична част от архитектурата на града са жилищата тип лодки.

3. Кварталът на червените фенери – Това е всеизвестната улица в центъра на Амстердам с големи витрини на заведенията, от които предизвикателни момичета очакват следващия, любопитен за приключения, минувач. Районът е популярна туристическа дестинация, така че не се очудвайте, ако видите разхождащи се двойки.

4. “Sea Palace” - Ако искате да вечеряте на по-нетрадицинно място в центъра на Амстердам, можете да посетите този плаващ китайски ресторант с невероятна гледка и отлична кухня.

5. Музей Ван Гог – Винсент Ван Гог е прочут холандски художник от 19 век. Ако сте ревнив почитал на пост-импресионизма, това е музеят, който непременно трябва да видите. Тук са изложени над 200 произведения на Ван Гог, както и на други извести художници. В музея се организират и туристически обиколки, за улеснение на посетителите.

6. Музея на диамантите в Амстердам - Диамантената индустрия и днес е широко практикувана в Холандия, включително и в Амстердам. В музея можете да разгледате богата колекция от диамантени колиета с подробна информация за различните видове диаманти.

7. Пазарът „Албер Кейп“ - Това е една от най-известните търговски улици в Амстердам. Ако искате да си купите пресни плодове, зеленчуци или сувенири, посетете този уникален базар. Едно от нещата, които един турист си заслужава да опита тук е херингата, която е деликатес в цяла Холандия.

8. Пивоварна Хайникен – Една от най-добрите световни марки за бира поставя своето начало тук през 1867 година. В сърцето на Амстердам се намира исторически музей, в който можете да научите повече информация за производството на бирата.

9. Вятърните мелници – Ако сте в Амстердам, непременно трябва да видите мелниците в централната част на града, които са символ на холандската култура. Ако, пък посетите града на 11 май, ще се изненадате приятно от честването на националния празник за вятърните мелници, който протича с много танци и празненства.

10. Сабото – Ако ви е останало малко свободно време, можете да посетите местен майстор на събото. Много хотели предлагат кратки екскурзии до рибарски селища, където можете да посетите някоя работилница. Освен това, ще се докоснете до местните обичаи с традиционни носии и народни танци.

Харесва ли ви това? Препоръчайте го на приятелите си!

Добави в Svejo

Поискай оферта или се обадете по телефона 02 / 962 22 13