Абонирайте се

За нашия бюлетин. Научете първи за нашите специални оферти, отстъпки и нови продукти.

Начало

Средиземноморска приказка

Средиземноморска приказка

Обзорна екскурзия на Испания и Франция - Барселона, Коста Брава, Ница, Монако, Сан Ремо и Кан

8-дневна почивка в Испания и Франция с богата екскурзоводска програма на руски език и посещение на Барселона, Пенискола, Валенсия, Мадрид, Толедо, Сарагоса, Фигерес и Коста Брава.

Цените включват:
- самолетен билет София – Барселона – София (през Франкфурт или Мюнхен) с полет на авиокомпания "Lufthansa";
- 1 нощувка със закуска в 3-звезден хотел в Барселона;
- 3 нощувки със закуска в в 3-звезден хотел в Ница или околностите;
- 3 нощувки със закуска в 3-звезден хотел по крайбрежието на Коста Брава;
- 6 вечери или обяда;
- туристическа програма в Барселона – Коста Брава – Ница – Монако – Сан Ремо - Кан с екскурзоводско обслужване на руски език;
- входни такси в обозначените със звездичка * обекти;
- всички трансфери по програмата;
- медицинска застраховка с покритие 10000 Euro (с "Assistance")

Забележка: във варианта "LIGHT" на тази програма не се посещават: архитектурния комплекс "Испанско село", градините Санта Клотилда и дегустация на вина в традиционна испанска винарна в Коста Брава, музея на Салвадор Дали във Фигерес и Кан, а първата нощувка е по крайбрежието на Коста Брава.

Цените не включват:
- пътнически и летищни такси в размер на 68 Евро (към 30.11.2011 г.);
- обявените в програмата мероприятия и входни такси срещу допълнително заплащане.

Разписание на полетите в местни времена:
събота: София (Терминал 2) - Мюнхен 07:05 - 08:10
Мюнхен - Барселона 11:10 – 13:15

събота: Барселона - Мюнхен 15:50 - 18:10
Мюнхен - София (Терминал 2) 19:40 – 22:55

Продължителност

8 дни / 7 нощувки.

Дати

Всяка Събота от 7 Януари 2012 до 28 Април 2012.

Вид транспорт

Самолет

Програма

1 ден (Събота) - БАРСЕЛОНА
Полет на авиокомпания "Lufthansa" София – Мюнхен - Барселона. Посрещане и трансфер до 3-звезден хотел. Вечеря в ресторант в архитектурния комплекс "Испанско село"*, след което посещение на Вълшебния фонтан на площад "Испания". Нощувка.

2 ден (Неделя) - БАРСЕЛОНА – КОСТА БРАВА
Закуска в хотела и освобождаване на стаите. Обзорна екскурзия на Барселона: парка Гуел, Саграда Фамилиа и други от архитектурните шедьоври на Гауди, Пасео-де-Грасиа, площад Каталония, хълма Монтжуик, Олимпйското градче и Готическия квартал. Трансфер до крайбрежието на Коста Брава и настаняване. Пешеходна разходка в Лорет де Мар. Вечеря и нощувка.

3 ден (Понеделник) - КОСТА БРАВА
Закуска. Свободно време. Обяд и вечеря в хотела, а за желаещите – възможност за екскурзии срещу допълнително заплащане: екскурзия до Монсерат (цена 45 Euro), свободен ден в Барселона (цена 20 Euro) или екскурзия до средновековния град Жирона (цена 30 Euro). Нощувка.

4 ден (Вторник) - КОСТА БРАВА – ФИГЕРЕС - НИЦА
Закуска в хотела и освобождаване на стаите. Туристическа програма по крайбрежието на Коста Брава: градините Санта Клотилда* и дегустация на вина в традиционна испанска винарна*. Обяд. Отпътуване към Лазурния бряг с разглеждане на Фигерес – музея на Салвадор Дали*. Пристигане във Франция късно вечерта и настаняване в хотел в Ница или околностите. Нощувка.

5 ден (Сряда) - НИЦА – КАН
Закуска в хотела. Туристическа програма в Ница, включително Музея на парфюма* с възможност за покупка на някои от знаменитите френски аромати и посещение на средновековното село Ез, където е живял Ницше. Панорамно разглеждане на Антиб и Жуан-де-ла-Пен и посещение на Кан с разглеждане на улица Ла Кроазет и знаменитата Алея на звездите. Връщане в хотела и нощувка.

6 ден (Четвъртък) - САН РЕМО – МОНАКО
Закуска в хотела. Екскурзия до Сан Ремо (Италия) - европейската столица на фестивалите и цветята. Свободно време. Екскурзия в Княжество Монако – Кралския дворец, "златния триъгълник", катедралата и гроба на Грейс Кели, казиното на Монте Карло. Връщане в хотела в Ница и нощувка.

7 ден (Петък) - НИЦА - КОСТА БРАВА
Закуска в хотела. Отпътуване обратно за Коста Брава и настаняване в хотел. Вечеря и нощувка.

8 ден (Събота)
Закуска в хотела. 10:00 Освобождаване на стаите. Трансфер до летището за полета на авиокомпания "Lufthansa" до София (през Франкфурт или Мюнхен).

Забележка: последователността на провеждане на екскурзиите може да бъде изменена при необходимост, както и вечеря да бъде заменена с обяд.

ВАЖНО! Туристите записани по програмите с екскурзионни турове в Испания и Средиземноморието се посрещат на летище Барселона с табела с името на съответния тур - в случая "СРЕДИЗЕМНОМОРСКА ПРИКАЗКА" / "MEDITERRANEAN DREAM", тези обзорни екскурзии се провеждат от испанската фирма NOVOVIRA VIAJES.

Пакетните цени са калкулирани на база самолетни билети в икономична класа по редовни линии и подлежат на препотвърждение в зависимост от наличните свободни места по редовните линии към момента на закупуване на туристическия пакет.

Допълнителна информация

Застрахователят, с който ТУРОПЕРАТОРЪТ е сключил застрахователен договор по чл. 42 от Закона за туризма е ЗД „ЕВРОИНС“ АД и номерът на застрахователната полица е № 37-00001305

Медицинската застраховка е сключена в “Застрахователно Дружество Евроинс “ АД. Подробно описание за начина на ползване ще намерите във Вашия травелпак. Съгласно Общите условия по застраховка „Помощ при пътуване”, задължение на Застрахования при настъпване на застрахователно събитие е да уведоми асистиращата компания непосредственo /до 48 часа/ след настъпване на злополуката /акутното заболяване/ чрез обаждане на телефона, посочен на травелпака и в инструкциите, давани на клиентите, както и да изпълни указанията на асистиращата компания, представител на Застрахователя. Само след непосредствено информиране на застрахователната компания и координирането от нейна страна на Вашите действия, ще Ви бъде предоставено безплатно /или с последващо компенсиране на разходитe/ обслужване в съответствие със застрахователната полица.

Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: няма минимален брой.

Безвизов режим за гражданите на Република България, притежаващи валидна лична карта за самоличност или паспорт.
Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страната.

Резервирай или се обадете по телефона 02 / 962 22 13

Харесва ли ви това? Препоръчайте го на приятелите си!

Добави в Svejo