Абонирайте се

За нашия бюлетин. Научете първи за нашите специални оферти, отстъпки и нови продукти.

Испанска Балада

Барселона – Сарагоса - Мадрид – Толедо – Кордова – Гранада – Севиля - Валенсия

Испанска балада - 8-дневна обзорна екскурзия на Испания! Туристическа програма в Барселона, Сарагоса, Мадрид, Толедо, Кордова, Гранада, Севиля и Валенсия с екскурзоводско обслужване на руски език!

Продължителност

8 дни / 7 нощувки.

Дати

Всяка Събота от 7 Януари 2012 до 28 Април 2012. Екскурзията се провежда през седмица.

Вид транспорт

Самолет

Програма

1 ден (Събота) - БАРСЕЛОНА
Полет на авиокомпания "Lufthansa" София – Мюнхен - Барселона. Посрещане и трансфер до 3-звезден хотел. Вечеря в ресторант в архитектурния комплекс "Испанско село"*, след което посещение на Вълшебния фонтан на площад "Испания". Нощувка.

2 ден (Неделя) - БАРСЕЛОНА – САРАГОСА - МАДРИД
Закуска в хотела и освобождаване на стаите. Обзорна екскурзия на Барселона разглеждане на основните забележителности. Трансфер до Мадрид с кратка програма в центъра на Сарагоса. Късно пристигане в Мадрид и нощувка.

3 ден (Понеделник) - MАДРИД – ТОЛЕДО
Закуска в хотела. Обзорна екскурзия на столицата: площад Колумб и площад Испания, булевардите Реколетас и Кастеляно, Пасео-де-Прадо, арената за корида «Лас-Вентас», храма Дебот, Сан-Франсиско-Гранде, гара Аточа. Обяд. Отпътуване за Толедо и разглеждане на историческия център на града и знаменитата му Катедрала*, църкви и манастири и еврейския квартал. Връщане в Мадрид и нощувка.

4 ден (Вторник) - МАДРИД - КОРДОВА
Закуска в хотела и освобождаване на стаите. Свободно време за посещение на музея Ел Прадо (без екскурзовод). Отпътуване за Андалусия през местността Ла Манча, където се развива действието на романа „Дон Кихот“. Посещение на Кордова, бившата столица на Арабския халифат: джамията*, Алкасар, еврейския квартал, паметниците и улиците на стария град. Вечеря и нощувка в хотел в Севиля или Кордова.

5 ден (Сряда) - СЕВИЛЯ
Закуска в хотела. Туристическа програма в Севиля, столицата на Андалусия: третата по големина в света Катедрала*, където се намира гробът на Христофор Колумб, квартала Санта Круз, арена за корида, площад Испания и площад Америка, изложбения център. Екскурзия до Херес-де-ла-Фронтера, родина на знаменитото вино и чистокръвната андалузка порода коне, с посещение на традиционна винарна и дегустация на херес*. Вечеря и нощувка в хотела. По желание – посещение на фламенко шоу (срещу допълнително заплащане от 35 Euro на човек).

6 ден (Четвъртък) - ГРАНАДА
Закуска в хотела и освобождаване на стаите. Отпътуване за Гранада и посещение на двореца Алхамбра* и Хенералифските градини* - най-старият арабски дворцови комплекс в Европа. Отпътуване за Мурсия и нощувка в хотел в този регион.

7 ден (Петък) - ВАЛЕНСИЯ - БАРСЕЛОНА
Закуска в хотела и освобождаване на стаите. Отпътуване за Барселона, като по пътя се провежда пешеходна обиколка на историческия център на Валенсия: Катедралата, където се съхранява копие на Светия Граал, средновековната борса, централния пазар, арената за корида. Настаняване в хотел в околностите на Барселона. Вечеря и нощувка.

8 ден (Събота)
Закуска в хотела. 10:00 Освобождаване на стаите. Трансфер до летището за полета на АК "Lufthansa" до София, с прекачване във Франкфурт или Мюнхен.

Програмата включва:
- самолетен билет София – Барселона – София (с прекачване във Франкфурт или Мюнхен) с полет на авиокомпания "Lufthansa";
- 1 нощувка със закуска в 3-звезден хотел в Барселона;
- 2 нощувки със закуски в 3-звезден хотел в Мадрид;
- 2 нощувки със закуски в 3-звезден хотел в Севиля или Кордова;
- 1 нощувка със закуска в 3-звезден хотел в района на Мурсия;
- 1 нощувка със закуска в 3-звезден хотел в околностите на Барселона;
- 5 вечери или обяда
- туристическа програма в Барселона – Сарагоса - Мадрид – Толедо – Кордова – Гранада – Севиля - Валенсия с екскурзоводско обслужване на руски език;
- всички трансфери по програмата ;
- входни такси в обозначените със звездичка * обекти;
- медицинска застраховка с покритие 10000 Euro (с Assistance).

Забележка: във варианта "LIGHT" на тази програма не се посещават: архитектурния комплекс "Испанско село", Толедо, Гранада, Херес-де-ла-Фронтера и дегустация на вино, а първата нощувка е по крайбрежието на Коста Брава. Също така цената не включва входни билети.

Програмата не включва:
- пътнически и летищни такси в размер на 68 Евро (към 30.11.2011 г.);
- обявените в програмата мероприятия и входни такси срещу допълнително заплащане.

Разписание на полетите (в местни времена):
София (Терминал 2) - Мюнхен 07:05 - 08:10
Мюнхен - Барселона 11:10 – 13:15

Барселона - Мюнхен 15:50 - 18:10
Мюнхен - София (Терминал 2) 19:40 – 22:55

Допълнителна информация

Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: няма минимален брой.

Важно: пакетните цени са калкулирани на база самолетни билети в икономична класа по редовни линии и подлежат на препотвърждение в зависимост от наличните свободни места по редовните линии към момента на закупуване на туристическия пакет.

Застрахователят, с който ТУРОПЕРАТОРЪТ е сключил застрахователен договор по чл. 42 от Закона за туризма е ЗД „ЕВРОИНС“ АД и номерът на застрахователната полица е № 37-00001305

Медицинската застраховка е сключена в “Застрахователно Дружество Евроинс “ АД. Подробно описание за начина на ползване ще намерите във Вашия травелпак. Съгласно Общите условия по застраховка „Помощ при пътуване”, задължение на Застрахования при настъпване на застрахователно събитие е да уведоми асистиращата компания непосредственo /до 48 часа/ след настъпване на злополуката /акутното заболяване/ чрез обаждане на телефона, посочен на травелпака и в инструкциите, давани на клиентите, както и да изпълни указанията на асистиращата компания, представител на Застрахователя. Само след непосредствено информиране на застрахователната компания и координирането от нейна страна на Вашите действия, ще Ви бъде предоставено безплатно /или с последващо компенсиране на разходитe/ обслужване в съответствие със застрахователната полица.

Безвизов режим за гражданите на Република България, притежаващи валидна лична карта за самоличност или паспорт.

Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страната.

Резервирай или се обадете по телефона 02 / 962 22 13

Харесва ли ви това? Препоръчайте го на приятелите си!

Добави в Svejo