Абонирайте се

За нашия бюлетин. Научете първи за нашите специални оферти, отстъпки и нови продукти.

Начало

Шефшауен - Синият град в Мароко

Шефшауен - Синият град в Мароко

Шефшауен е малко очарователно курортно градче с близо 36 000 жители, разположено в североизточната част на Мароко. Той е главен град на едноименната провинция и е известен със своите сгради в нюанси на синьото. Сгушен в сърцето на планината Риф, Шефшауен е наслада за туристите, защото съчетава в себе си очарователна градска атмосфера и достъпни цени. Името на града буквално означава "поглед върху рога" и идва от формата на върховете на планината Риф, които приличат на два рога (chaoua) на коза.

Градът е любима дестинация на много хора е лесното набавяне на наркотици. Района около Chaouen, както го наричат още мароканците, е един от най-големите производители на марихуана в страната, а за доста от местните това е основен поминък и единствен начин да се издържат. По малките колоритни пазари тревата се продава редом с традиционните билки, подправки и зеленчуци. Затегнатия полицейски контрол обаче не позволява на напускащите града да изнесат каквото и да било количество трева извън пределите му.

Освен заради хашиша, Шефшауен е популярна туристическа точка и заради близостта си до Танжер и испанския анклав Сеута. През лятото около двеста хотела се грижат за притока на европейските туристи. По пазарите на градчето могат да се намерят стоки, като вълнени облекла и тъкани одеала, които не се срещат навсякъде в Мароко. Козето сирене също е известен продукт сред туристите.

Най-подходящото време да се отправите към Шефшауен е през есента и зимата. Ако изберете лятото за разходка до синьото градче имайте в предвид, че тогава жегата е непоносима, а градусите стигат до 45.

Харесва ли ви това? Препоръчайте го на приятелите си!

Добави в Svejo

Поискай оферта или се обадете по телефона 02 / 962 22 13