Абонирайте се

За нашия бюлетин. Научете първи за нашите специални оферти, отстъпки и нови продукти.

Начало

ТОП 10 забележителности в Австрия

ТОП 10 забележителности в Австрия

Австрия е страна, изпълнена с живот и богата история. Това е родното място на редица музиканти, артисти и историци. Представяме ви 10-те най-интересни места, които си заслужава да посетите в Австрия.

1. Дворецът „Хартхайм“ край Линц – Замъкът е построен през 16 век и векове наред е ползван като рехабилитационен център. По време на Третия Райх, нацистите го превръщат в център за ефтаназия, в който са загубили живота си около 18,000 души. Днес, на това място е построена паметна плоча на загиналите по време на Холокоста.

2. Мемориалът в Маутхаузен – Мемориалната плоча е издигната на същото място, където е бил построен концентрационният лагер, в който са били убити около 37 000 души. Това посещение напомня за тежкото минало в австрийската история.

3. Дворецът „Мирабел“, Залцбург - Дворецът е построен в бароков стил и е обграден от изящни зелени градини. Тук, можете просто да седнете и да се насладите на спокойствието, обградени с красиви ботанически растения.

4. Родната къща на Моцарт – Ако сте в Залцбург, определено трябва да посетите родната къща на Моцарт – един от най-влиятелните композитори от Класическата епоха. Къщата е добре запазена, а пък част от мебелировката и музикалните инструменти са от времето, в което е живял творецът.

5. Дворецът „Шьонбрун“ във Виена – Този величествен палат някога е принадлежал на Хабсбургите. Посетителите могат да се насладят на френските градини, а многобройните алеи и фонтани тук, се нареждат сред най-красивите в Европа. На това място е проведена историческата среща между Джон Кенеди и Никита Хрушчов през 1961 година.

6. Увеселителен парк Пратер, Виена – Пратер е един от най-големите увеселителни паркове в Европа и един от символите на Виена. Паркът е идеален за семейства с деца. Можете да посетите планетариума или музея, в който ще научите повече за историята на Австрия.

7. Ресторант Deutsch-Wagram Marchfelderhof - Този уникален ресторант ще впечатли всеки ценител на кулинарното изкуство. Преди да влезете в ресторанта, ще преминете по червен килим, а вътре ще бъдете настанени на места, на които са седяли световноизвестни личности като Джон Ленон, Елтън Джон и др.

8. „Кристалният свят на Сваровски“, Инсбрук – Само на няколко километра от Инсбрук се намира музеят на кристалите Сваровски. В музея преминавате през 7 различни зали, които са със спиращи дъха пейзажи. В края на обиколката, можете да посетите магазина за сувенири, от който да си вземете нещо за спомен.

9. Виенското колело – Ако обичате увеселителни паркове или пътувате с деца, виенското колело е чудесна атракция, която можете да посетите във Виена. Построено е през 1897 г. от Ферис. Гледката е невероятна, а освен това центърът на града се намира само на 10 минути път с автобус.

10. Виенската държавна опера – Виенската опера е едно от най-значителните музикални средища в Европа. Днес, във Виенската държавна опера всяка година се провежда известният Оперен бал.

Харесва ли ви това? Препоръчайте го на приятелите си!

Добави в Svejo

Поискай оферта или се обадете по телефона 02 / 962 22 13