-

Топ дестинации във Виетнам

Абонирайте се

За нашия бюлетин. Научете първи за нашите специални оферти, отстъпки и нови продукти.

Начало

Виетнам

Виетнам

Говорими езици: виетнамски
Валута: Виетнамски донг
Столица: Ханой
Главни градове: Сайгон, Тай Нинх, Ку Чи, Ми Тхо, Да Нанг, Хой Ан, Хуе, Хо Ши Мин

Вероятно сте попадали на информация за Виетнам в книгите, филмите или сте чули от други места.

Виетнам предлага уникално разнообразие и красота, отвъд възможностите на въображението.

Виетнам граничи с Камбоджа, Китай и Лаос.

Ханой е столица на Виетнам от древността до наши дни. Градът има над 1000 годишна история. Тук ще откриете над 600 храма и пагоди.

Виетнам е свят, в който цветовете са по-ярки, релефът е по-изразен, а бреговата ивица е по-драматична. Тук историята е завладяваща, вкусовете са божествени, а животът тече на бързи обороти. Този свят е Виетнам, последният Азиатски дракон, който се пробужда от съня си.

Природата е дарила Виетнам с красив релеф и уникална култура.

Виетнам е нация на оптимисти, които са преживели война след война, колонизация и комунизъм, а сега се впускат в света на капитализма. Виетнамците ревностно пазят своите независимост и суверенитет, но въпреки това посрещат сърдечно чужденците, които посещават страната като гости.

За да избягате от шума на милиони мотори, можете да се отправите към зелени поля и тихи селца на запад, по делтата на река Меконг. Впуснете се в незабравимо приключение на остров Пу Куок или просто си починете на красивите бели плажове.

В Хой Ан е раят на модата и пазаруването. Тук определено ще се изкушите да напазарувате големи количества дрехи.

За да почувствате интелектуалния и културен дух на Виетнам, посетете старата имперска столица на Виетнам Хуе. Това е дом на много дворци и пагоди, гробници и храмове. Тук се провежда двугодишният фестивал на изкуствата – Фестивал Хуе. Това е място за всички, които се интересуват от история, култура и харесват добрата кухня.

В Ханой, впечатляващата столица на страната, най-добре е да се будите рано, за да наблюдавате как целият град прави упражнения до езерото Кием и да отдадете почет на чичо Хо в мавзолея Хо Чи Мин.

Виетнам предлага всичко. Пътувайте в тази страна, винаги с очакване на неочакваното, бъдете готови за приключения.

Климатът във Виетнам е различен във всички региони. Макар, че цялата страна се намира в тропическия и субтропически пояс, климатичните условия варират от заскрежени зими в далечните северни възвишения, до целогодишна жега в делтата на река Меконг.

Кога да пътуваме:

Когато взимате решение кога да пътувате за Виетнам, имайте в предвид, че през сухия сезон на север се наблюдават ниски температури и дори сняг. На юг обаче температурите достигат 40 градуса по същото време.

Зимата на север обикновено трае от октомври до март, като се наблюдават обилни снегове и студено време. На юг температурите са много високи, а климатът е сух. От май до октомври, лятото носи топло, влажно време в цялата страна, освен в териториите, защитени от планините.
Препоръчваме да предприемате своето пътуване във Виетнам през април, май или октомври. Тези, които ще посещават само южната част на страната могат да го направят и от ноември до февруари, когато е сухо и малко по-хладно. От юли до ноември има голяма вероятност силни и непредвидими тайфуни да споходят централните и северните части на страната, които могат да развалят настроението, дори и на най- ентусиазирания пътешественик.

В страната става доста пренаселено от ноември до месец март и през юли и август, по време на високия туристически сезон в страната. Цените са най-високи през коледния и новогодишен период.
Някои туристи избират периода Тет (виетнамската нова година), най-големият фестивал в календара, който се пада в края на януари и началото на февруари. Това е добра идея, но имайте предвид, че цялата страна е в еуфория и цените се увеличават драстично.

Поискай оферта или се обадете по телефона 02 / 962 22 13

Харесва ли ви това? Препоръчайте го на приятелите си!

Добави в Svejo

Карта на Виетнам

Актуални дестинации в Виетнам