Абонирайте се

За нашия бюлетин. Научете първи за нашите специални оферти, отстъпки и нови продукти.

Начало

Нова година в Албания

Нова година в Албания

Предлагаме Ви едно незабравимо новогодишно преживяване в Албания - страна, която ще Ви очарова със своето разнообразие, богатството на своята култура, суровата си природна красота.

Продължителност

4 дни / 3 нощувки.

Дати

30 Декември 2016 - 2 Януари 2017.

Вид транспорт

Автобус

Програма

Първи ден 30.12.2016
Отпътуване от Пловдив в 03.00 oт Пловдив (ОМВ Санкт Петербург), от София в 05.00 ч. от (Александър Невски). Пътуване по маршрут София - Гюешево - Скопие- Тетово - Струга - Елбасан – Охрид - Дуръс (600 км). Кратък престой в Скопие. Пристигане в Дуръс следобед. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

Втори ден 31.12.2016
Свободно време или по желание полудневна екскурзия до Дуръс, най-древния град в Албания с 3000 годишна история (доп. заплащане). Разглеждане на градските забележителности - Амфитеатъра на римския император – Адриан, който е и най-големия на Балканите, Археологическия музей, Венецианската кула, главното пристанище на Албания и крайморския булевард. Връщане в хотела. Подготовка за Новогодишната нощ. Посрещане на Нова година в ресторанта на хотела. Нощувка.

Трети ден 01.01.2017
Закуска. Свободно време или по желание еднодневна eкскурзия до старата и нова столици на Албания - Круя и Тирана (доп. заплащане). Историческия град Круя съчетава на едно място природа, история и археология. През 879 г. той се явява значим епископски и византийски център, а през 1190 г. е седалище на княжеството Арбери. През XV век под лидерството на Скeндербег градът става символ на съпротивата срещу турците. Едноименната крепост в него е приютила на територията си етнографски музей, помещаващ се в типична къща от XVIII век и музеят на Скeндербег, посветен на националния герой и неговите подвизи. Свободно време за посещение на традиционен албански пазар, където ще имате възможност да се запознаете с местните традиции и начин на живот. Пазарът представлява улица обсипана с малки сувенирни магазини, дървени автентични постройки и множество кафенета. Отпътуване за столицата Тирана - сърцето на Албания. Основан през 1614 г., градът в момента се развива с бързи темпове, има съвременна архитектура и предлага на своите гости сърдечно гостоприемство. Екскурзионна програма с разглеждане на джамията на Етем бей, паметника на Георги Кастриоти Скендербег, централния площад, сградата на операта и националната библиотека, часовниковата кула, която е символ на града, университета и православната автокефална църква „Възкресение”. Тя е третият по големина православен храм в Европа, построена по подобие на великолепната църква „Света София” в Истанбул, съхранила и до днес светите мощи на Св. Йоан Владимир и Св. Кузма Етолийски. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Четвърти ден 02.01.2017
Закуска. Освобождаване на хотел и отпътуване за България. Кратък престой в Охрид. Пристигане вечерта.

Допълнителна информация

Описание на възможните хотели за настаняване

VIVAS HOTEL 4* www.hotelvivas.com
Местоположение: Хотелът се намира на 35 км. от летище Майка Тереза, на 3 км. от центъра на Дуръс, на брега на морето.
В стаите: Хотелът разполага с общо 73 стаи. Всички стаи са оборудвани с климатик, телевизор, телефон, баня с душ или вана, сешоар, минибар, сейф, балкон, безплатен Wi-Fi интернет.
На територията: Основен ресторант, бар, открит басейн, детски басейн, плажен волейбол, тенис на маса, фитнес център, детска площадка, паркинг, безплатен Wi-Fi интернет на територията хотела.
Хранене: Закуска и вечеря.

DOLCE VITA 4* www.hoteldolcevita.al
Местоположение: Хотелът се намира на 20 км. от летището, на 35 км. от Тирана, на 10 км. от центъра на Дуръс, на брега на морето. Построен на обща площ от 5000 кв. м. Последно реновиран през 2011 г.
В стаите: Хотелът разполага със 75 стаи. Всички стаи са оборудвани с климатик, телевизор, баня с душ, сешоар, минибар, сейф, балкон.
На територията: ресторант, 2 бара, открит басейн с детска секция, детска площадка, конферентни зали, Wi-Fi интернет в общите части, паркинг.
Хранене: Закуска и вечеря.

KOMPLEXI FAFA 4* www.fafa.al
Местоположение: Комплексът се намира на 30 км. от летище Майка Тереза, на 12 км. от центъра на Дурас, на брега на морето. Построен на обща площ от 20000 кв. м.
В стаите: с общо 159 стаи, от които 98 стандартни стаи, 12 фамилни стаи и 49 суита. Всички стаи са оборудвани с климатик, телевизор, телефон, баня с душ или вана, сешоар, мини бар, сейф, балкон.
На територията: 3 ресторанта, 3 бара, 2 открити басейна, фитнес, конферента зала, паркинг, Wi-Fi интернет в общите части.
Хранене: Закуска и вечеря.

Резервирай или се обадете по телефона 02 / 962 22 13

Харесва ли ви това? Препоръчайте го на приятелите си!

Добави в Svejo