Други дестинации в Чехия

Абонирайте се

За нашия бюлетин. Научете първи за нашите специални оферти, отстъпки и нови продукти.

Начало

Коледна приказка в Прага и Карлови Вари

Коледна приказка в Прага и Карлови Вари

Празнуване на Коледа в Прага и Карлови Вари, с група 4 дни със самолет.

Искате ли да се разходите в центъра на Златния град и да посетите един от прословутите коледни базари в Прага? Искате ли на Коледа да минете по Карловият мост с многобройните му статуи, прекрасни малки магазинчета за сувенири и многобройните улични музиканти? Мечтаете ли си да посетите Карлови Вари – един от най-прекрасните спа курорти в света, известен с лечебната си вода, красива природа и старинна архитектура? Подарете си една прекрасна Коледа и се насладете на Прага и Карлови Вари!

Продължителност

4 дни / 3 нощувки.

Дати

24 Декември 2015 - 28 Декември 2015.

Вид транспорт

Автобус

Програма

ДЕН 1
София – Прага
Събиране на летище София (Терминал 2) в 8.30 ч. за полет до Прага в 10.35 ч. Кацане в Прага в 11.20 ч. Трансфер до хотела. Оставяне на багажа в хотела. Разходка в центъра на Златния град. Най-известните и най-големите коледни базари в Прага са на Староместкия площад и площад Вацлавске намести. Тук ще откриете всичко - от бохемски кристал до чешки марионетки, от печени сладкиши до джинджифилови сладки, както и сладко греяно вино, което да ви топли по време на разходката. Връщане в хотела в 16.00 ч. Настанаване. Свободно време. Вечеря на Бъдни вечер в ресторанта на хотела. Нощувка.

ДЕН 2
Прага
ВЕСЕЛА КОЛЕДА! Закуска. Пешеходна обиколка на Прага с местен екскурзовод (минимум 3 ½ ч.): Храдчани - Пражки храд - най-важният символ на Бохемия и седалище на Президента, комплекс от дворци, църкви, базилики, кули и градини, грандиозната готическа катедралa "Свети Вит", Златната уличка с дома на Кафка; Мала страна - бароковата църква от 18 век "Свети Николай"; Карловият мост с многобройните статуи и улични музиканти; Старе место - старият градски площад с Кметството и световноизвестния часовник от 15 век, издигнати в чест на придобития тогава статут на кралска резиденция. По желание и предварителна заявка: 1. Разходка с корабче по река Вълтава 2. Посещение на пивоварната U Fleku, датираща от 1499 г. с дегустация на местна уникална бира и беседа от майстор пивовар. Свободно време. По желание и предварителна заявка - вечеря в ресторант с традиционна чешка музика и танци и неограничена консумация на бира и вино. Нощувка.

ДЕН 3
Прага – Карлови Вари
Закуска. Свободен ден в Прага. Туристическа програма по желание: eднодневна екскурзия до Карлови Вари – един от най-привлекателните курорти в света, невероятна комбинация от лечебна вода, природа и старинна архитектура. Нощувка.

ДЕН 4
Прага – София
Закуска. Освобождаване на стаите. Оставяне на багажа в хотела. Свободно време в Прага.Трансфер до летището. Полет за София в 16.15 ч. Кацане на летище София в 19.10 ч.

Екскурзията включва:
Самолетен билет София - Прага - София на авиокомпания България еър
Летищни такси
3 нощувки със закуски в хотел "Ibis Wenceslas Square" 3* в центъра на Прага
Вечеря на Бъдни вечер в ресторанта на хотела
Трансфер летище - хотел - летище
Пешеходна разходка в Прага с местен лицензиран екскурзовод на български език
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на застрахователна компания "Армеец" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR / 19 558 лв.
Водач от България.

Екскурзията не включва:
Туристическата програма "по желание"
Ползване на слушалки по време на пешеходната разходка в Прага (3 ЕUR / 6 лв.)
Градски транспорт: 32 CZK / 2.30 лв. (еднопосочен билет), 110 CZK / 8 лв. (карта за 24 часа)
Входни такси за Музея на Алфонс Муха (240 CZK / 18 лв.), Музея на Сметана (50 CZK / 3.60 лв.), Музея на Кафка (200 CZK / 15 лв.) в Прага
Входни такси и билети за музеи, обекти, прояви, посещавани по желание.

Допълнителна информация

Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията.

За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да се заявят още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

1 EUR = 25,83 CZK

Хотел "Ibis Wenceslas Square" ***:
Хотел "Ibis Wenceslas Square" *** е разположен в историческия център на Прага, на 5 мин. пеша от известния Вацлавски площад.

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

Резервирай или се обадете по телефона 02 / 962 22 13

Харесва ли ви това? Препоръчайте го на приятелите си!

Добави в Svejo