Абонирайте се

За нашия бюлетин. Научете първи за нашите специални оферти, отстъпки и нови продукти.

Начало

Почивка на Санторини в хотел Drossos

Почивка на Санторини в хотел Drossos

Почивка на остров Санторини, хотел "Drossos" 4* - чартърен полет, обслужване на български език!

Продължителност

8 дни / 7 нощувки.

Дати

Всяка Събота от 2 Септември 2017 до 14 Октомври 2017.

Вид транспорт

Самолет

Програма

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА

Ден 1
София – Санторини

Събиране на летище София в 5:00 ч. Отпътуване в 7:00 ч. за о-в Санторини с директен чартърен полет. Кацане на летището на о-в Санторини в 8:30 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време за плаж. Нощувка.

Ден 2
Санторини

Закуска. Свободно време за плаж или по желание и предварителна заявка полудневна екскурзия до столицата Фира и винарна „Santo Wines” (около 5 ч.): Фира е столицата на Санторини, която отразява влиянието както на цикладската, така и на венецианската култура. Пешеходна разходка: търговската улица, двете катедрали (православна и католическа). Свободно време и възможност за посещение на Археологическия музей, Музея на праисторическа Тира или Музея на фолклора. Посещение на винарна „Santo Wines” с възможност за дегустация на висококачествено санторинско вино. Следобед свободно време или по желание и предварителна заявка екскурзия до Имеровигли (около 2 ч. и 30 мин.) – традиционно цикладско селище, изградено по ръба на вулканичния кратер, наричано „терасата на Егейско море” поради прекрасната гледка, която се разкрива към калдерата. Нощувка.

Ден 3
Санторини

Закуска. Свободно време за плаж или по желание екскурзия с корабче (около 6 ч.): посещение на остров Неа Камени, където може да се изкачите до кратера на все още действащия вулкан; пауза за плуване в залив около остров Палеа Камени; посещение на Тирасия – красив остров с традиционната цикладска атмосфера, където има възможност за плаж или посещение на главния град Манолас, който може да бъде достигнат пеш или на магаре – традиционен начин на придвижване на Санторини. Нощувка.

Ден 4
Санторини

Закуска. Свободно време за плаж или по желание и предварителна заявка екскурзия до Пиргос, Мегалохори и манастира „Пророк Илия” (около 4 ч.). Пиргос е селище, изградено по склона на планината Пророк Илия, с къщи, подредени около останките от венецианска крепост. Мегалохори е малко селище с прекрасна атмосфера и красиви църкви. Манастирът „Пророк Илия" е най-интересният манастир на Санторини със спираща дъха панорамна гледка към целия остров. Вечерта по желание и предварителна заявка: трансфер до град Иа за наблюдаване на най-красивия залез в света (около 4 ч.). Нощувка.

Ден 5
Санторини

Закуска. Свободно време за плаж. По желание и предварителна заявка: Walking Tour (около 4 ч.) - столицата Фира - Фиростефани - Имеровигли - Иа (дължина - 10 км): трансфер до столицата Фира за започване на най-интересният Walking Tour на остров Санторини - пешеходният маршрут преминава през най-известните селища на острова и над величествената вулканична калдера, от където се разкриват спиращи дъха гледки. Преминаване по пътека, по която в миналото са вървели древни търговци, фермери и моряци. Възможност за разглеждане на няколко малки църкви и хубава гледка към стотиците бели къщички разположени на калдерата. Приключване на Walking Tour-а в Иа. Обратен трансфер до хотела. Нощувка.

Ден 6
Санторини

Закуска. Свободно време за плаж. По желание и предварителна заявка екскурзия до Акротири, Червения плаж и Емборио (около 5 ч.). Акротири е едно от най-значимите и интересни исторически селища не само в района на Егейско море, но и в целия свят. Възможност за посещение на археологическия обект, който днес е известен с прозвището „Гръцкият Помпей”. Червеният плаж е най-известният плаж на остров Санторини, който представлява тясна ивица от червеникави камъчета и пясък под високи червени скали. Емборио е китно градче с типичната за Цикладите архитектура и останките на впечатляваща венецианска крепост. Привечер по желание и предварителна заявка трансфер до столицата Фира и селището Фиростефани: възможност за приятна разходка в двете селища и вечеря в някоя от страхотните таверни. Нощувка.

Ден 7
Санторини

Закуска. Свободно време за плаж. По желание и предварителна заявка: Walking Tour (около 3 ч.) - Камари - Древна Тира - Периса (дължина - 4 км): трансфер до Камари за започване на Walking Tour-a - пешеходният маршрут преминава по скалистите склонове на планината Меса Вуно. Достигане до археологическия обект Древна Тира за разглеждане на останките от древното селище, което някога е било столица на Спартанските колнизатори. Възможност за страхотни снимки и посещение на малка църква посветена на Св. Богородица. Приключване на Walking Tour-а в Периса. Обратен трансфер до хотела. Вечерта по желание и предварителна заявка - гръцка вечер с бузуки музика на живо и флоклорна програма в таверна "Dimitris", в курорта Камари. Нощувка.

Ден 8
Санторини – София

Ранна закуска в 06:30 ч. Трансфер до летището на остров Санторини в 7:15 ч. Отпътуване за България в 9:20 ч. с директен чартърен полет. Кацане на летище София в 10:45 ч.

Допълнителна информация

Хотел „Drossos“ 4*

Намира се в селището Периса, на о-в Санторини, само на 200 метра от плажа. Разполага с външен басейн, както и с безплатен паркинг. На 7 км. от хотела се намира летището на Санторини. Стаите са оборудвани с климатик, балкон/тераса с гледка към градината или басейна, телевизор, хладилник, самостоятелен санитарен възел, сешоар. Wi-Fi има в общите части на хотела. Плажът на Периса предлага възможности за водни спортове. На 5 минути пешеходно разстояние от хотела има ресторанти, барове, клубове.

Остров Санторини е рай за туристите, удивителната комбинация от древна история, дълго слънчево лято, кристалночисто море, страхотни плажове, прекрасен климат, уникална архитектура и гостоприемни жители. Всичко това превръща острова в мечтана туристическа дестинация и едно от най-посещаваните места в Средиземноморието.

Резервирай или се обадете по телефона 02 / 962 22 13

Харесва ли ви това? Препоръчайте го на приятелите си!

Добави в Svejo