Абонирайте се

За нашия бюлетин. Научете първи за нашите специални оферти, отстъпки и нови продукти.

Торино

Торино (Torino) е град в Северозападна Италия. С население над 900 хил. души той е четвъртият по големина град в страната след Рим, Милано и Неапол. През Торино текат четири реки - По, Дора Рипария, Сангоне и Стура ди Ланцо.
В Торино са главният офис и основните производствени линии на автомобилната компания \"Фиат\".

В дните на Олимпиадата (когато се провеждат зимните олимпийски игри) градът пращи по шевовете от туристи. Освен спортните състезания те искат да видят и културно-историческите забележителности. Обиколката обикновено започва от останките на римското селище, изградено от император Август, които включват части от постройки, части от кулите на знаменитата Порта Палатин и руините на античния театър.

Пиаца Кастело - в центъра на този площад е световноизвестният Палацо Мадама - дворец, изграден през 1721 г. по планове на Филипо Ювари. Прочутият архитект успява да съчетае монументалната барокова фасада с останките от древноримски постройки и средновековен замък. Залите на Палацо Мадама подслоняват експозицията на Градския музей на античното изкуство.

Ако сте сред щастливците, които имат възможността да посетят Торино, непременно се отбийте в църквата Дуомо намираща се на Пиаца Сан Джовани - тя е единственото здание в града, строено през епохата на Възраждането. Забележителна е и с това, че в нея се съхранява прословутата плащеница с отпечатъка от тялото на Исус Христос.
В никакъв случай не бива да подминавате Палацо дел Академиа делле Сиенца. Този дворец е изграден през 1678 г. от знаменития архитект Гуарини. В него са настанени Музеят на египетското изкуство, чиято колекция наброява над 30 хиляди екземпляра.

Не пропускайте и Автомобилния музей, Планинския музей, Музея на пиемонтските марионетки и Музея на криминалната антропология. В тях ще намерите експонати, липсващи на други подобни места в света.

Разхождайки се по крайбрежната улица \"По\", сигурно ще забележите, че от средата й започва тясното отклонение \"Монтебело\". Свийте по него и то ще ви отведе до кулата Монте Антонелиана - символа на Торино. Срещу скромно заплащане можете да влезете в лифта, който ще ви изкачи до върха й. Гледката си струва: от птичи поглед се вижда почти целият град.
Най-скъпите и престижни бутици ще откриете на Виа Рома. Стоките, предлагани в тях, са последен писък на модата.
Торино е известен с разнообразните си и вкусни сладкиши. Предлагат ги както в луксозните ресторанти, така и в най-малките кафенета.

Поискай оферта или се обадете по телефона 02 / 962 22 13

Харесва ли ви това? Препоръчайте го на приятелите си!

Добави в Svejo

Карта на Торино

Други дестинации в Италия