Други дестинации в Аржентина

Абонирайте се

За нашия бюлетин. Научете първи за нашите специални оферти, отстъпки и нови продукти.

Начало

Буенос Айрес и Ушуая, в огнената земя

Буенос Айрес и Ушуая, в огнената земя

Интригуваща екскурзия в огнената земя на Буенос Айрес и Ушуая, индивидуално пътуване за десет дни със самолет.

Духът на Аржентина и особенно вълнуващата столица Буенос Айрес и Ушуая, главния град на остров Огнена Земя, отдавна привличат интереса на хората с приключенски дух, които мечтаят да посетят множеството забележителности в тази най-южна част на планетата. Ако и вие искате да си направите снимка пред табелата „Край на света“ или пък да се полюбувате на тюлените и пингвините в Ушуая, а също ако жадувате да се потопите в атмосферата на Буенос Айрес – града с най-много професионални футболни отбора на планетата, то тази екскурзия е само за вас.

Продължителност

10 дни / 7 нощувки.

Дати

Всеки Четвъртък от 15 Март 2012 до 28 Юни 2012.

Вид транспорт

Самолет

Програма

1 ден: София - Париж – Буенос Айрес
14.55 ч. - отпътуване от летище София за Париж. Кацане в Париж в 16.55 ч. Излитане за Буенос Айрес в 23.20 ч.

2 ден: Буенос Айрес
8.50 ч. - пристигане в Буенос Айрес. Трансфер до хотел „Principado” 4* (или подобен). Настаняване. Пешеходна разходка по историческата улица „Флорида” - душата и сърцето на Буенос Айрес. Свободно време. Нощувка.

3 ден: Буенос Айрес
Закуска в хотела. Панорамна обиколка „Колониален и постколониален Буенос Айрес” (5 ч.): Монсерат - символът на националната власт с „Пласа де Майо” и булевард „Майо”; Сан Телмо - място за среща между миналото и настоящето; квартал „Ла Бока” и улица „Каминито” - музей на открито на изкуството на художника Мартин Кинкел, певецът Карлос Гардел и поетът Хуан Филиберто; стадион „Ла Бока” и Пристанището; квартал „Сан Николас” с булевардите „Кориентес” и „9 юли” с известния обелиск и театър „Колон”, където през 1908 г. е отбелязана премиерата на операта “Аида”; квартал „Ретиро”; квартал „Палермо” с елегантните сгради на различни посолства; луксозният жилищен квартал „Реколета” с огромните зелени площи, прекрасно съчетани с музеи и паметници; историческото гробище и базиликата "Нуестра Сеньора дел Пилар”. Следобед свободно време за пазаруване и самостоятелно разглеждане на града. Вечерта по желание - вечеря и спектакъл „Историята на Аржентина от доколумбовия период до наши дни”. Нощувка.

4 ден: Буенос Айрес
Закуска в хотела. Свободно време в Буенос Айрес. Туристическа програма по желание: 1. Екскурзия „Ранчо в Пампата” (7 ч.): посещение на ферма в покрайнините на столицата. По време на екскурзията ще научите за произхода, живота, музиката и странстванията на гаучосите, за традиционната напитка - чая Мате. В ранчото се предлага разходка в степта на кон или каруца. Възможност за посещение на къща - музей (имение от 1880 г.). На обяд ще опитате „Асадо” (печено говеждо месо) и ще се насладите на великолепно аржентинско вино. Фолклорно шоу запознава посетителите с начина на живот на митичния персонаж „Гаучо” - типичния образ на жителя на региона Лас Пампас. 2. Екскурзия до Монтевидео, Уругвай (12 ч.) - пътуване с корабче до Монтевидео и обратно, панорамна обиколка на града (3 ч.), обяд в ресторант (напитките се заплащат допълнително), свободно време. 3. Посещение на футболен мач (4 ч.). 4. Разходка с балон (4 ч.) - полетът се извършва сутрин при изгрев или вечер в зависимост от това кога ще има подходящи метеорологични условия; самият полет трае между 45 мин и 1 ч.; туристите вземат участие от приготовленията за надуването на балона до приземяването. 5. Буенос Айрес от птичи поглед (1 ч.) – разходка с вертолет, по време на която се наблюдават най-големите забележителности на града. Вечерта по желание: танго-шоу с вечеря, по време на което ще се насладите на най-огнения и страстен аржентински танц. Участниците в това представление получават и един урок по танго в майсторски клас. Нощувка.

5 ден: Ушуая
Закуска в хотела. Трансфер до летището и полет до Ушуая. Посрещане. Трансфер до хотел „El Fueguino“ 4* (или подобен). Настаняване. Обзорна обиколка на Ушуая – столицата на провинция Огнена земя, единствения град в Аржентина, в чийто пейзаж хармонично се съчетават планина, море, ледници и гора. Запознаване с главните забележителности на града. Посещение на Морския музей. Свободно време. Нощувка.

6 ден: Ушуая
Закуска в хотела. Екскурзия до Национален парк „Огнена земя“ - уникален парк на морския бряг, съчетаващ в себе си гори, реки, езера, долини и интересна фауна. Разходката „Влак на края на света“ запознава туристите с прекрасните пейзажи на най-южния парк на света - „Огнена земя“. От централната жп гара – на брега на р. Пипо, пътят преминава по релсите, които са се използвали до 1947 г. и са завършвали в известния Затвор на края на света (днес превърнат в музей). Следобед свободно време за пазаруване и самостоятелно разглеждане на града. Нощувка.

7 ден: Ушуая
Закуска в хотела. Свободно време в Ушуая. Туристическа програма по желание: 1. Круиз по канал Бийгъл (4 ч.) - екскурзията запознава с големите исторически и природни забележителности на района. Маршрутът преминава през Пасо Чико, около острова на птиците, на който може да се види уникална фауна – албатроси, патици Вапор, чайки Косинерас, а на остров Исла де лос Лобос обитават южни морски лъвове. 2. Екскурзия до Кабо Сан Пабло (8 ч.) - на 180 км североизточно от Ушуая се намира живописно място, разположено на брега на Аржентинско море, в устието на реките Ладрийеро и Сан Пабло. Кабо Сан Пабло е приказно място, където се съчетават планинските върхове на Андите, патагонски гори, море и реки. Тук могат да се наблюдават диви лами, лисици и кондори. 3. Екскурзия до Лаго Ескондидо и Лаго Фагнано (8 ч.) - още един тур, в който ще можете да се насладите на приказната природа на Огнена земя и ще можете да наблюдавате кондори, албатроси и буревестници. Езерото Фагнано е природна граница между планинската верига и степите. Също толкова впечатляващ пейзаж е езерото Ескондидо, разположено в подножието на връх Пасо Гарибалди. 4. Екскурзия до имението Харбертон и разходка сред пингвините на остров Мартило (8 ч.) - историята на имението започва през 1886 г. със семейството на Лукас Бриджис, които живеели заедно с аборигените „яганес“, които имали безрезервната помощ и подкрепа на семейството. Тук могат да се посетят ботаническа градина и музей, в който е изложен скелетът на Акатушун и други антични животни. В имението може да се опитат много вкусен чай със сладки. Турът продължава с пътуване с катер през канал Бийгъл до остров Мартило, където може да се разходите сред пингвини и да видите много трогателни и забавни сцени от живота на тези изключителни животни. Нощувка.

8 ден: Буенос Айрес
Закуска в хотела. Трансфер до летището и полет до Буенос Айрес. Посрещане. Трансфер до хотел „Principado“ 4* (или подобен). Свободно време. Вечерта по желание: посещение на опера или балет в театър „Колон” (4 ч.). Нощувка.

9 ден: Буенос Айрес
Закуска в хотела. Екскурзия Сан Исидро и Тигре (4 ч.). Посещение на районите Оливос, където се намира резиденцията на Президента; и Сан Исидро - вилна зона на висшето общество на Буенос Айрес. Разходка с лодка между многобройните островчета в делтата на реката. Следобед трансфер до летището. 18.10 ч. - отпътуване за Париж.

10 ден: Буенос Айрес - Париж - София
Кацане в Париж в 11.00 ч. Излитане за София в 12.35 ч. Кацане на летище София в 16.10 ч.

Екскурзията включва:
- самолетен билет София - Париж - Буенос Айрес - Париж - София в икономична класа с включени летищни такси на авиокомпания „Air France“;
- самолетен билет Буенос Айрес – Ушуая – Буенос Айрес в икономична класа с включени летищни такси;
- транспорт по програмата;
- 4 нощувки със закуски в хотел „Principado” 4* (или подобен) в Буенос Айрес;
- 3 нощувки със закуски в хотел „El Fueguino” 4* (или подобен) в Ушуая;
- описаната туристическа програма с лицензиран екскурзовод на руски език (с изключение на програмата „по желание”);
- танго-шоу с вечеря в Буенос Айрес (вкл. 1 урок по танго в майсторски клас);
- входната такса за Нациоален парк „Огнена земя“
- билет за разходката „влак на края на света“;
- всички посочени в програмата трансфери;
- застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с асистанс и лимит на отговорност 50 000 Евро.

Екскурзията не включва:
- държавна такса за напускане на Аржентина: 30 USD (заплаща се лично на летището);
- вечеря и спектакъл „Историята на Аржентина от доколумбовия период до наши дни”;
- посещение на футболен мач в Буенос Айрес;
- разходка с балон в Буенос Айрес;
- Буенос Айрес от птичи поглед – разходка с вертолет;
- посещение на опера или балет в театър „Колон“;
- екскурзия „Ранчо в Пампата” (7 ч.);
- екскурзия до Монтевидео, Уругвай;
- круиз по канал Бийгъл;
- екскурзия до Кабо Сан Пабло;
- екскурзия до Лаго Ескондидо и Лаго Фагнано;
- екскурзия до имението Харбертон и разхода сред пингвините на остров Мартило;

Допълнителна информация

- Цената на екскурзията е калкулирана при цена на самолетния билет 1209 Евро с летищни такси. При промяна цената на самолетния билет агенцията си запазва правото за промяна цената на туристическия пакет в съответната посока.
- Цената на екскурзията е определена при следния валутен курс 1 USD = 1.50 BGN. При промяна на валутния курс с над 5% агенцията си запазва правото да промени цената в съответната посока.
- Туристите пътуват в група с индивидуални туристи от други националности.
- Туристите са посрещани на летищата с табела, на която са написани техните фамилии.
- Допълнителните услуги от програмата „по желание“ са с обслужване на английски език.
- Вътрешни полети: Буенос Айрес – Ушуая – 3 ч. 35 мин; Ушуая - Буенос Айрес - 3 ч. 35 мин
- Визов режим: Българските граждани, притежаващи валиден задграничен паспорт със срок на валидност не по-малък от 6 месеца към датата на връщане от пътуването, които желаят да посетят Аржентина и Уругвай с намерение за временно пребиваване за срок, не по-дълъг от 90 последователни дни, могат да влязат на територията на страните, без да е необходимо да им се издават визи.
- Здравни изисквания: Няма задължителни ваксини.
- Валутен курс: 1 ? = 5,46 ARS (аржентинско песо)
- Часово време: София - 12 ч.; Буенос Айрес - 7 ч.

Резервирай или се обадете по телефона 02 / 962 22 13

Харесва ли ви това? Препоръчайте го на приятелите си!

Добави в Svejo