Други дестинации в Австралия

Абонирайте се

За нашия бюлетин. Научете първи за нашите специални оферти, отстъпки и нови продукти.

Начало

Австралия - червеният континент

Австралия - червеният континент

Екзотична екскурзия със самолет до Австралия с посещение на Мелбърн, Сидни, Сините Планини, Ейърс Рок, Улуру, Каньонът Кингс, Алис Спрингс, Кернс, Гол

Вълнуващо приключение на червеният континет - Австралия. Насладете се на уникална, екзотична екскурзия със самолет до Австралия с посещение на Мелбърн, Сидни, Сините Планини, Ейърс Рок, Улуру, Каньонът Кингс, Алис Спрингс, Кернс, Големият Бариерен Риф, Куранда, Бризбейн.

Продължителност

17 дни / 14 нощувки.

Дати

2 Март 2013 - 18 Март 2013.

Вид транспорт

Самолет

Програма

1 ДЕН - 13:25 ч. отпътуване от Истанбул.

2 ДЕН - 05:45 ч. пристигане в Сингапур.
07:45 ч. отпътуване за Австралия.
18:15 ч. пристигане в Мелбърн - най-големият град на австралийския щат Виктория и вторият по големина в Австралия (след Сидни) – динамичен, вълнуващ и развиващ се. Трансфер до хотелa, настаняване. Вечеря в ресторант, предлагащ уникална атмосфера на запазен и реставриран градски трамвай /включени трансфери до и от ресторанта/. Нощувка.

3 ДЕН - След закуска – обиколка на град Мелбърн, включваща централния бизнес район със своята еклектична архитектура, Викторианския културен център и модерния квартал Toorak, известен с луксозните си домове. Ще видим къщата на капитан Кук, намираща се в красивия Фицрой парк, с неговата алея от огромни брястове, нежно оформящи прекрасни ливади. Ще минем през ботаническата градина, през суматохата на известния Викториански пазар, покрай катедралата Св. Патрик. След свободното време за обяд ще продължим разходката си извън града до Phillip Island. Там ще наблюдаваме вълшебния парад на пингвините – стотици малки пингвини излизат от водата и поклащайки се решително се отправят към гнездата си. Това се случва като по часовник - всеки ден след залез слънце. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

4 ДЕН - След закуска започва целодневна разходка покрай океанския бряг. Ще се насладите на едни от най-вълнуващите и задържащи дъха гледки – предизвикателство за професионалисти и любители фотографи. Разходка през град Торки – известен със световните шампионати по сърф. От там ще продължим пътуването си покрай брега до известния курорт Apollo Bay, където ще имаме време за обяд. Тук пътят се отблъсква от бреговата ивица, за да навлезе във покритите с папрати хълмове на планинската верига Отуей. След Принстаун пътят се връща в прегръдката на бреговата линия по дължината на Port Campbell National Park. Ще видим т.нар. Дванадесет апостоли – огромни каменни стълбове, издигащи се от вълните скални образувания, оформяни от силата на морските вълни. На връщане – свободно време за обяд в Колак. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

5 ДЕН - Закуска. Трансфер до летището за полета ни до Сидни в 08:30 ч. 09:55 ч.- пристигане на летището. Посрещане и трансфер до хотела. Сидни е столица на Нов Южен Уелс – оживен, стилен и многообразен. Градът е построен около едно от най-големите пристанища в света, притежаващо своя природна красота. Комбинацията между благоприятен климат, културни забележителности и многобройните възможности за развлечения го правят едно от най-притегателните за туристите места в света. До вечерта – свободно време. Вечеря и нощувка.

6 ДЕН - Закуска. Сутринта обиколка на града – историческия район "Rocks", който e дал началото на града-терасовидно разположени къщи, реставрирани складови помещения, ресторанти и кръчми. Ще минем под известнaта "закачалка", Sydney Harbour Bridge и ще видим архитектурния шедьовър – сградата на операта. Продължаваме през търговската част, минавайки покрай историческите сгради на Macquarie’ Street – Parliament House, The Mint, Hyde Park Barracks. Ще продължим през космополитния Кингс Крос и предградието Уотсън бей, покрай известния плаж Бонди до Падингтън, където са повечето старинни къщи, уютните малки кафенета и тесните улички. С автобуса ще се върнем в сградата на операта за обиколка и обяд. След обяд – свободно време. Хотелът се намира на пешеходно разстояние от операта. Вечеря на кораб – на борда на луксозния Sydney 2000 ще се насладим на изискана кухня и ще опитаме местни вина, и това на фона на прекрасната гледка към операта. Нощувка.

7 ДЕН - Закуска. Екскурзия до Сините планини. Минавайки през западните покрайнини на града ще стигнем до Featherdale Wildlife Park. Тук е домът на една от най-богатите колекции австралийски животни. По време на разходката си ще имаме възможност да видим коали, кенгуру, уалаби и много други животински видове. След това ще се отправим към Националния парк Сините планини. Наречени са така, заради обвиващата ги синя мъгла, образувана от лъчите светлина, отразяващи се в миниaтюрните частици прашец и малките капчици влага от атмосферата. Това е едно от най-красивите места на планетата. После ще преминем през историческите места Blaxland, Springwood, Lawson, Entworth Falls. В края на разходката ще видим световно известния феномен "Трите сестри", ще чуем някои от аборигенските легенди. Обяд във Fairmont Resort /без включени напитки/. След обяд ще посетим Waradah Aboriginal Centre, за да се запознаем с аборигенската култура. Ще се повозим на най-стръмната железница, която ще ни отведе до древна тропическа гора и ще научим факти за местната флора и историята на долината. На връщане към Сидни ще минем през Олимпийското градче, където са се състояли Олимпийските игри през 2000 г. Връщане в хотела. Нощувка.

8 ДЕН - Закуска. Трансфер до летището за полета в 09:45 ч. до Ейърс Рок. След пристигането /11:45 ч./ трансфер до хотела и настаняване. Има едно свещено място в Южното полукълбо – разтворена Книга на природата с притчите и тайните на най-старата запазена до днес човешка традиция. Там кракът на туриста не смее да пристъпи, без да се съобрази с неписаните закони на изконните обитатели на Австралия. Улуру се смята за едно от чудесата на света. Той е и природен феномен, който се е превърнал в един от най-запомнящите се символи на Австралия. Ейърс Рок, както още бива наричан, представлява огромно скално образувание в централната част на Австралия в Северната Територия. Точното му местоположение е Национален парк "Uluru-Kata Tjuta". След обяд - тур с местен екскурзовод до Ката Тжута - свещено място за местното население. Вечеря сред пустинята, заобиколени от дюни от червен пясък. Ще наблюдаваме залеза под звуците на диджериду /дървен духов инструмент, създаден от аборигените/. Връщане в хотела. Нощувка.

9 ДЕН - Закуска. Отпътуване към източната част на Улуру, в националния парк Ката Джута, за да наблюдаваме изгрева на слънцето – уникална гледка, която напълно заслужава да се лишим от някой друг час сън повече. След това се отправяме към основата на Улуру . Поради богатият минерален състав на скалата и в зависимост от астрономическия час през деня и атмосферните условия, тя драматично изменя цвета си, варирайки от синьо до виолетово и до искрящо червено. Много запалени фотографи са оставали тук с дни, за да успеят да запечатат променящите цветове на Улуру. След обяд напускаме хотела, за да се отправим към Kings Kanyon – ще се насладим на смайващите гледки, които предлага пролома със своите високи над 100 м. стени. Мястото е наречено Garden of Eden / Райска градина/. Пристигаме в King Canyon, настаняване в хотела. Свободно време преди вечерята в хотела. Нощувка.

10 ДЕН - След закуска – пешеходна разходка – Kings Canyon, Lost City, Garden of Eden /изисква се добро физическо състояние/. Можете да изберете по-лесния маршрут – по дъното на каньона, между издигащите се от двете страни оранжеви скали. След обяд отпътуване за Алис Спрингс. Пристигане около 18:30 ч. Настаняване и трансфер за вечеря в Outback Bushman’s Dinner – вечеря под звездите с уникални австралийски ястия, музика, обичаи. Главният готвач ще сподели някои от своите тайни. Нощувка.

11 ДЕН - Закуска. Обиколка на Алис Спрингс. Градът е основан като телеграфна станция на средата на керванния път, свързващ северната и южната част на континента. Градът се намира почти в географския център на Австралия, като разстоянието до най-близкото морско крайбрежие е 1200 км., а до най- близкия град - 1500 км. Днес старата сграда на телеграфната станция е един от символите на града. Ще се запознаем с дейността на Royal Flying Doctor service, основана през 1912 г., развивала се през годините, осъществяваща и до днес медицинското обслужване на населението в отдалечените райони. Ще научим как действа дистанционното обучение за учениците в тези райони. След обяд – трансфер до летището за полет до Кернс в 17:25 ч. Пристигане /20:05 ч./, трансфер до хотела. Вечеря и нощувка.

12 ДЕН - След закуска ви очаква ден за релакс. Всичко от което се нуждаете е бански, шапка и слънцезащитен крем. Дойде моментът за дългоочакваната разходка до Големия Бариерен Риф. Любезният екипаж на луксозния катамаран ще направи всичко възможно денят да остане незабравим за вас. Възможност за гмуркане с шнорхел и маска или пътуване с кораб с прозрачно дъно и докосване до магическия подводен коралов свят на Рифа. Обяд на борда на кораба. Връщане в Кернс в късния следобeд. Свободно време. Нощувка.

13 ДЕН - Закуска. Целодневна екскурзия до Куранда с автобус с включен обяд. Посещение на аборигенското селище насред джунглата Куранда. До селището се пътува с кабинков лифт над джунглата, около 7,5 км. След обяд се пренасяме в Природен парк Коала. Там ще наблюдаваме уникалните австралийски диви животни – кенгуру, крокодил, диво куче Динго, различни влечуги. По ваше желание може да нахраните кенгуру или коала. Поглед към джунглата от съвсем различен ъгъл – с лодка амфибия от Втората световна война, наречена Военната патица. Ще наблюдаваме танцьори Памагири, които ще разкрият уникалните си танцувални техники, изпълнени в специален амфитеатър, изграден в джунглата. На връщане към Куранда ще пътуваме с живописно влакче, минаващо през джунглата. Връщане в Кернс. Свободно време и нощувка в Кернс.

14 ДЕН - Закуска. Трансфер до летището за полет до Бризбейн в 09:45 ч. – столицата на Куинсленд. Посрещане /11:55 ч./ и кратък сити тур. Десет мили криволичещи реки, паркове, градини и красивия Moreton Bay формират чара на града. Нощувка.

15 ДЕН - Закуска. Трансфер до летището за полет до Сингапур в 14:40ч. Вечерта пристигане в Сингапур /20:40 ч./. Настаняване. Нощувка.

16 ДЕН - Закуска. Туристическа програма в Сингапур.

17 ДЕН - Закуска. Свободно време. Вечерта трансфер до летището за полета в 01:45 до Истанбул. Кацане в Истанбул в 07:25 ч.

Офертата включва:
- Самолетни билети по целия маршрут без летищни такси;
- 3 нощувки със закуски в Мелбърн;
- 3 нощувки със закуски в Сидни;
- 2 нощувки със закуска в Ейърс Рок;
- 1 нощувка със закуска в King Canyon;
- 3 нощувки със закуски в Кернс;
- 1 нощувка със закуска в Бризбейн;
- 2 нощувки със закуски в Сингапур;
- 8 вечери и 3 обяда според описнието в програмата;
- Водач на групата от Bългария и екскурзоводско обслужване от местни екскурзоводи с превод на български език по целия маршрут;
- Застраховка "Mедицински разноски в чужбина" с покритие 25 000 евро;

Цената не включва:
- Летищни такси в размер на 611 Евро към май 2013;
- Разходи от личен характер;
- Бакшиши;
- Напитки и храна, неупоменати в програмата;

Допълнителна информация

Визов режим за Австралия за български граждани: кандидатстването става по електронен път без да се изпращат документи или паспорти до австралийско дипломатическо и консулско правителство.

- Австралийската виза е безплатна за граждани на ЕС. Валидността на електронната виза е 1 година, но австралийската граница трябва да се пресече до 3 месеца след издаването на документа.
- При отказ на виза, сумата внесена като депозит, се възстановява.
- Необходим е международен паспорт с валидност 6 месеца от датата на отпътуване.
- Цената на екскурзията е изчислена при следния курс: 1EUR = 1.27 AUD

Условия за записване:
- Аванс в размер на 1000 евро на човек и пълно плащане 60 дни преди датата на заминаване.
- Копие от международния паспорт.
- Краен срок за уведомление за несъбрана група - 45 дни;

**Силки Холидейс предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 2% и 3,75% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването. Застраховката се сключва в деня на внасяне на авансово плащане и подписване на договор.

Резервирай или се обадете по телефона 02 / 962 22 13

Харесва ли ви това? Препоръчайте го на приятелите си!

Добави в Svejo