Абонирайте се

За нашия бюлетин. Научете първи за нашите специални оферти, отстъпки и нови продукти.

Начало

4-дневна екскурия до Рим със самолет

4-дневна екскурия до Рим със самолет

Екскурзия със самолет до Рим, Италия

Четиридневна екскурзия до Рим, Италия с полет на авиокомпания "Bulgaria Air" и настаняване в 3 и 4-зведни хотели!

Цената включва:
- самолетен билет София - Рим - София с включени летищни такси;
- посрещане на летището от партньор на агенцията (при група от 6 и повече туристи);
- транспорт летище – хотел – летище;
- 3 нощувки със закуски в 3 и 4-звездни хотели в Рим;
- еднопосочен ттрамспорт от хотела до площад "Венеция";
- пешеходна обиколка на античния Рим с екскурзовод на български език;
- застраховка "Помощ при пътуване в чужбина".

Цената не включва:
- туристическа такса в Рим: 2 EUR на турист на нощувка в 3-звезден хотел и 3 EUR на турист на нощувка в 4-звезден хотел (заплаща се на рецепцията на хотела при отпътуване);
- пешеходна обиколка на Римските площади;
- посещение на Ватиканските музеи;
- входни такси за купола на катедралата "Св. Петър" (7 EUR), Колизеума (15,5 EUR) и разкопките на църквата "Сан Клементе" с гроба на Константин-Кирил Философ (5 ЕUR) в Рим;
- доплащане за слушалки по време на пешеходната разходка в Рим (3 EUR);
- входните такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;
- разходи за градски транспорт.

Продължителност

4 дни / 3 нощувки.

Дати

19 Октомври 2011 - 22 Октомври 2011
3 Март 2012 - 6 Март 2012.

Вид транспорт

Самолет

Програма

1 ДЕН
Отпътуване от летище София, Варна или Бургас в зависимост от датата на заминаване. Пристигане в Рим. Посрещане от представител на агенцията. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. Нощувка.

2 ДЕН
Закуска. Трансфер до площад "Венеция". Пешеходна обиколка на античния Рим с екскурзовод на български език: площад "Венеция"; Капитолийския хълм с конната статуя на Марк Аврелий; Римският форум - сърцето на стария Рим; Арката на Константин; Колоната на Траян - уникален паметник, покрит със спираловидни релефи. Фотопауза при Колизеума. Посещение на църквата "Сан Клементе" с гроба на Константин-Кирил Философ. Свободно време. Нощувка.

3 ДЕН
Закуска. Свободно време за индивидуално посещение на Колизеума или Капитолийските музеи или по желание посещение на Ватиканските музеи с екскурзовод на български език – богати колекции от безценни произведения на скулптурата и изобразителното изкуство, религиозни книги и документи, разкриващи развитието на католицизма и на целия свят, едно от най-пълните представяния на египетската и етруската цивлизация; Сикстинската капела с неповторимите стенописи на Микеланджело. По желание, пешеходна обиколка на римските площади с екскурозовод на български език: площад "Испания" - където в миналото са живели много известни личности като Байрон, Гьоте, Стендал, Балзак; фонтана "Треви"- бароков шедьовър на Никола Салви; Пантеона - най- старата запазена сграда от времето на Римската империя; площад “Навона” с фонтана на "Четирите реки". Нощувка.

4 ДЕН
Закуска. Транпорт до летището. Отпътуване за България. Пристигане на летище София, Варна или Бургас.

Допълнителна информация

ВАЖНО!
Цената на екскурзията е калкулирана при цена на самолетния билет 153 EUR с включени летищни такси. При промяна цената на самолетния билет агенцията си запазва правото за промяна цената на туристическия пакет в съответната посока.

За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

Градската управа на Рим, въведе с цел подобряване на обслужването на туристи и подобряване на инфраструктурата на града, нова туристическа такса. Тази такса не се включва в туристическите пакети и се заплаща на място от клиентите в края на техния престой. Таксата е в размер както следва: 2 EUR на нощувка на човек в хотел 1/2/3* и 3 EUR на вечер на човек в хотел 4/5*.

Цената на екскурзията е гарантирана при минимум 2 туристи.

Резервирай или се обадете по телефона 02 / 962 22 13

Харесва ли ви това? Препоръчайте го на приятелите си!

Добави в Svejo