Абонирайте се

За нашия бюлетин. Научете първи за нашите специални оферти, отстъпки и нови продукти.

Начало

Майски празници във Флоренция

Майски празници във Флоренция

Вълнуваща екскурзия до Италия през Венеция, Падуа, Пиза и Флоренция през май с група за пет дни с автобус.

Венеция с площада „Сан Марко“, тесните улички и многото канали, Дворецът на Доджите и моста „Риалто“, Падуа със Светия площад с базиликата „Св. Антоний”, Писа с Наклонената кула и спиращата дъха Флоренция с Катедралата „Санта Мария дел Фиоре“ са само една малка част от забележителностите, които ще посетите по време на тази екскурзия до Италия. Пътуването е с група и продължителност пет дни. Осъществява се с автобус, а настаняването е в хотели от категория три звезди.

Продължителност

5 дни / 2 нощувки.

Дати

2 Май 2012 - 6 Май 2012
23 Май 2012 - 27 Май 2012.

Вид транспорт

Автобус

Програма

1 ден: Стара Загора/Пловдив/София – Венеция
8.30 ч. - отпътуване от Стара Загора от бензиностанция ”OMV” до автогарата (заявява се при сключване на договор и се заплаща допълнително), 10.00 ч. - отпътуване от Пловдив от бензиностанция "OMV" до хотел "Санкт Петербург" (заявява се при сключване на договор и се заплаща допълнително), от София в 12.30 ч. от площад „Александър Невски“ (началото на ул. „Оборище“), 13.00 ч. - Автогара „Сердика“, 13.10 ч. - бензиностанция „OMV” (кв. „Захарна фабрика”, бул. „Сливница” № 132) по маршрут Белград – Загреб – Любляна - Венеция.

2 ден: Венеция
Пристигане сутринта на Пунта Сабиони. Пътуване с корабче до Венеция - най-изумителният и романтичен град в света. Туристическа програма с местен екскурзовод във Венеция: площад „Сан Марко“ – „официалният салон на Европа“ с едноименната катедрала, съхранила в себе си богатствата на Венецианската република и Камбанарията - един от символите на Венеция, който в продължение на векове е задавал ритъма на живот на венецианците; Дворецът на дожите - официална резиденция до краха на Венецианската република през 1797 г.; Мостът на въздишките, наричан така заради въздишките на затворниците, които, влизайки в затвора, виждали за последен път венецианската лагуна. Разходка до най-красивия венециански мост „Риалто“. По желание посещение на „La Scuola Grande di San Rocco“, гражданско сдружение, създадено през 1478 година група от заможни венециански граждани. Вътре, освен поръчаните платна на Тинторето, станали част от стените и тавана, са изложени на стативи и картини на Тициано, Тиеполо и Джорджоне. Свободно време. Настаняване в района на Венеция/Тревизо вечерта. Нощувка.

3 ден: Падуа – Пиза - Флоренция
Закуска в хотела. 8.00 ч. - Отпътуване за Падуа. Пешеходна разходка: Светия площад с базиликата
„Св. Антоний” – прекрасен архитектурен шедьовър, съхраняващ изключителни произведения на изкуството; параклиса „Св. Джорджо“; статуята на Еразмо Гатамелата, издигната в чест на венецианския генерал Еразмо да Нарни от великия скулптур Донатело; Площад „Прато дела Вале“ – най- известният и красив площад в Падуа и един от най-големите площади в областта Венето; и базиликата „Санта Джустина“ - внушителна църква, построена от Бенедиктинските монаси през 16 век. Свободно време. Отпътуване за Пиза – един от най-известните италиански градове, разположен при сливането на реките Арно и Серкио. Кратка туристическа програма на Площада на чудесата: Наклонената кула – символът на града, висока 56 метра и построена през 12 в.; Катедралата – пример за т. нар. романо- пизански стил и място, където може да видите произведения на великия Джовани Пизано; Баптистерията –смес от романски и готически стил, дело на Николо и Джовани Пизано. Настаняване в района на Флоренция. Нощувка.

4 ден: Флоренция
Закуска в хотела. 8.00 ч. - Отпътуване за Флоренция - необходимо е ползване на градски транспорт. Туристическа програма с местен екскурзовод: Катедралата „Санта Мария дел Фиоре“, един от най-големите храмове в света с Купола на Брунелески – шедьовър на ренесансовото изкуство и Кулата на Джото, откъдето се открива прекрасна панорама към целия град; Площад „Синьория“ – политическият и културен център на града с Палацо Векио и църквата “Санта Кроче” – пантеонът на Италия, където са погребани Галилей, Макиавели, Росини, Гиберти. Свободно време: разходка до Понте Векио – „Мостът на златарите“, двореца „Пити“ – богата колекция с произведения на Рафаел и Тициан и градините „Боболи“, предлагащи великолепна гледка към цяла Флоренция и р. Арно. По желание: посещение на галерия „Уфици” – един от най- старите и прочути музеи в света, където се съхраняват шедьоври на майстори като Джото, Ботичели, Леонардо да Винчи, Рафаел, Джордоне, Тициан и много други. 18.00 ч. връщане до хотела - необходимо е ползване на градски транспорт. Отпътуване за България.

5 ден: София
Пристигане в София на бензиностанция „Lukоil” (Западен парк, бул. Сливница до Орион), площад „Централна гара” и площад „Александър Невски“ (началото на ул. „Оборище“) привечер. 15.30 ч. - трансфер от София (пл. „Александър Невски”) до Пловдив (бензиностанция “OMV” до хотел „Санкт Петербург”) и Стара Загора (бензиностанция ”OMV” до автогарата).

Екскурзията включва:
- транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар);
- 1 нощувка със закуска в хотел „Base to Stay“ 3* (или подобен) в района на Венеция/ Тревизо;
- 1 нощувка със закуска в хотел „Delta Florence“ 3* (или подобен) в района на Флоренция;
- туристическа програма във Венеция с местен екскурзовод;
- туристическа програма във Флоренция с местен екскурзовод;
- пешеходни разходки в Падуа и Пиза;
- застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“;
- екскурзоводско обслужване.

Екскурзията не включва:
- двупосочен билет за корабче до Венеция;
- посещение на „La Scuola Grande di San Rocco“ във Венеция;
- входни такси за Катедралата (2 EUR), Баптистерията (5 EUR) и Наклонената кула (15 EUR) в Пиза;
- посещение на галерия „Уфици”;
- градски транспорт във Флоренция: 1,2 EUR (еднопосочен билет);
- входни такси за Купола на Брунелески (8 EUR), Кулата на Джото (6 EUR), църквата „Санта Кроче“ (3 EUR) и двореца „Пити“ (8,50 EUR) във Флоренция;
- входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт.

Допълнителна информация

- За да посетите галерия "Уфици" с местен екскурзовод, е необходимо да заявите тази услуга при сключване на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването и е свързано с предварителна резервация и има ограничение в максималния брой туристи в група.
- Посещението на Двореца на дожите се извършва индивидуално в свободното време. Входната такса за Двореца на Дожите и музеите на площад "Сан Марко" (Музеят "Корер", Националният археологически музей, монументалните зали на библиотека Марчана) е 16 EUR.
- При желание на касата се доплаща за аудиогид в Двореца на дожите (около 8 EUR).
- За всички дати на отпътуване предлагаме трансфер Стара Загора - Пловдив - София - Пловдив - Стара Загора. При минимум 2-ма туристи трансферът е на цена 24 лв в двете посоки от Пловдив и 36 лв в двете посоки от Стара Загора. При минимум 12 туристи трансферът е безплатен.
- Часово време: България 12 ч. /Италия 11 ч.
- Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи!

Резервирай или се обадете по телефона 02 / 962 22 13

Харесва ли ви това? Препоръчайте го на приятелите си!

Добави в Svejo