Абонирайте се

За нашия бюлетин. Научете първи за нашите специални оферти, отстъпки и нови продукти.

Начало

Италиански ренесанс

Италиански ренесанс

Венеция и Флоренция - Италиански ренесанс, екскурзия с автобус

Екскурзия с автобус до Венеция и Флоренция с посещение на Венеция, Падуа, Пиза, Флоренция в Италия.
Културна програма и забележителности в Италия.

Продължителност

5 дни / 4 нощувки.

Вид транспорт

Автобус

Програма

1 ДЕН - Отпътуване от София в 12.30 ч. от площад „Александър Невски“ (началото на ул. „Оборище“),
- 13.00 ч. - Автогара Сердика,
- 13.10 ч. - бензиностанция „OMV” (кв. „Захарна фабрика”, бул. „Сливница” № 132) по маршрут Белград – Загреб – Любляна - Венеция.

2 ДЕН - Пристигане сутринта на Пунта Сабиони. Отпътуване с корабче за Венеция – най-изумителният и романтичен град в света. Пешеходна разходка във Венеция с местен екскурзовод: площад “Сан Марко” – “официалният салон на Европа” с едноименната катедрала, съхранила в себе си богатствата на Венецианската република и Камбанарията - един от символите на Венеция, който в продължение на векове е задавал ритъма на живот на венецианците; Дворецът на дожите – официална резиденция до краха на Венецианската република през 1797 г.; Мостът на въздишките, наричан така заради въздишките на затворниците, които, влизайки в затвора, виждали за последен път венецианската лагуна.
Възможност за романтично пътешествие с гондола по многобройните канали на града и разходка до най-красивия венециански мост "Риалто".
Настаняване в района на Венеция/Тревизо. Нощувка.

3 ДЕН - Закуска. 8.00 ч. - Отпътуване за Падуа. Пешеходна разходка: Светия площад с базиликата “Св. Антоний” – прекрасен архитектурен шедьовър, съхраняващ изключителни произведения на изкуството; параклиса “Св. Джорджо”; статуята на Еразмо Гатамелата, издигната в чест на венецианския генерал Еразмо да Нарни от великия скулптур Донатело; Площад “Прато дела Вале” – най-известният и красив площад в Падуа и един от най-големите площади в областта Венето; и базиликата „Санта Джустина” - внушителна църква, построена от Бенедиктинските монаси през 16 век. Свободно време.
Отпътуване за Пиза – един от най-известните италиански градове, разположен при сливането на реките Арно и Серкио.
Кратка туристическа програма на Площада на чудесата: Наклонената кула – символът на града, висока 56 метра и построена през 12 в.; Катедралата – пример за т. нар. романо- пизански стил и място, където може да видите произведения на великия Джовани Пизано; Баптистерията – смес от романски и готически стил, дело на Николо и Джовани Пизано. Настаняване в района на Флоренция. Нощувка.

4 ДЕН - Закуска. 8.00 ч. - Отпътуване за Флоренция. Туристическа програма с местен екскурзовод: Катедралата “Санта Мария дел Фиоре” – един от най-големите храмове в света с Купола на Брунелески – шедьовър на ренесансовото изкуство и Кулата на Джото, откъдето се открива прекрасна панорама към целия град; Площад "Синьория" – политическият и културен център на града с Палацо Векио и църквата “Санта Кроче” – пантеонът на Италия, където са погребани Галилей, Макиавели, Росини, Гиберти. Свободно време: разходка до Понте Векио – “Мостът на златарите”, двореца “Пити” – богата колекция с произведения на Рафаел и Тициан и градините “Боболи”, предлагащи великолепна гледка към цяла Флоренция и р. Арно.
По желание: посещение на галерия „Уфици” – един от най-старите и прочути музеи в света, където се съхраняват шедьоври на майстори като Джото, Ботичели, Леонардо да Винчи, Рафаел, Джордоне, Тициан и много други. Отпътуване за България в 19.00 ч.

5 ДЕН - Пристигане в София на бензиностанция „Lukоil” (Западен парк, бул. Сливница до Орион), площад „Централна гара” и площад „Александър Невски“ (началото на ул. „Оборище“) привечер.

Допълнителна информация

Полезна информация:
- За да посетите галерия „Уфици” с местен екскурзовод, е необходимо да заявите тази услуга при сключване на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването и е свързано с предварителна резервация и има ограничение в максималния брой туристи в група.
- Посещението на Двореца на дожите се извършва индивидуално в свободното време. Входната такса за
- Двореца на Дожите и музеите на площад “Сан Марко” (Музеят “Корер”, Националният археологически музей, монументалните зали на библиотека Марчана) е 13 EUR.
- При желание на касата се доплаща за аудиогид в Двореца на дожите (около 8 EUR).
Валутен курс: 1 лв = 0,52 EUR

Резервирай или се обадете по телефона 02 / 962 22 13

Харесва ли ви това? Препоръчайте го на приятелите си!

Добави в Svejo