Други дестинации в Япония

Абонирайте се

За нашия бюлетин. Научете първи за нашите специални оферти, отстъпки и нови продукти.

Начало

Екскурзия до Япония

Екскурзия до Япония

Екскурзия до Япония с посещение на Токио, Фуджи, Йокохама, Камакура, Киото, Нара и Осака от 04 до 13 Март 2013

Екскурзия до Япония с посещение на Токио, Фуджи, Йокохама, Камакура, Киото, Нара и Осака.
В Япония има за всеки по нещо - романтика, история, екзотика, модерни технологии и традици. Това е страна изпълнена с екзотика и традиции, преплетени с динамиката на високо развитите технологии.

Продължителност

9 дни / 7 нощувки.

Дати

2 Март 2015 - 11 Март 2015.

Вид транспорт

Самолет

Програма

Oбиколен тур на Япония

Токио, Камакура, Йокохама, Киото, Нара, Кобе и Осака


ПРОГРАМА:

2 Март
15.30 – 22.55 Полет София – Доха.

3 Март
01.25 – 16.55 Полет Доха - Токио.
Трансфер и настаняване в хотела.
Вечерта – по желание посещение на Рупонги – център на нощния живот и забавления в Токио и Roppongi Hills – новата концепция в урбанистичното планиране – офиси, магазини, ресторанти, музеи, кино, както и обществени пространства с изкуство на открито.
Нощувка в Токио.

4 Март
Туристическа обиколка на Токио, включваща посещение на Източната императорска градина, състояща се от Хонмару и Ниномару – замъка и красивите японски градини, където Едо Шогун е прекарал старините си със своя харем. Обиколката продължава с посещение на шинтоисткия храм Мейджи, построен преди 100 години в чест на император Мейджи и императрица Шокени.
Свободно време за разходка и обяд в района на централната търговска улица Гинза, известна с множеството бутикови магазини и неонови реклами, и станала известна като символ на града.
Следобед - свободно време.
Вечерна туристическа програма в Токио: посещение на обсерваторията в сградата на Токийското Кметство разположена на 202 метра височина и откриваща панорамна гледка към финансовия център Шинджуку, известен със своята модерна архитектура. Програмата продължава с кратка пешеходна разходка в Шинджуку – кварталът център на японския бизнес.
Нощувка в Токио.

5 Март
Свободно време или еднодневен тур до планината Фуджи с включен обяд: посещение на свещената планина Фуджи - символът на Япония и най-високата планина в страната със своите 3776 м. надморска височина. Изкачване с автобус до 2-ра или 3-та станция на планината. Програмата продължава с националния парк Хаконе и круиз с корабче из езерото Аши със спиращи дъха гледки към околните планини, формирани от вул­­ка­нична дейност преди повече от 400 000 години и изкачване с въжена линия на връх Комагатаке, откъдето се открива красива панорама към парка Хаконе. Вечерта по желание – посещение на сумо ресторант, предлагащ традиционната храна на сумистите – „Чанко”.
Нощувка в Токио.

6 Март
Еднодневен тур до Камакура, една от известните туристически дестинации в Япония, разположен на юг от Токио на полуостров Муира, в залива Сагами и известен със своите храмове и исторически забележителности. Тук ще посетите символа на Камакура – „Великият Буда от Камакура”, брознова статуя на Амида Буда, разположена в храма Котокуин през 1252 г.. С височина от 13.5м, тя е втората по големина статуя на Буда в Япония. Разглеждането ще продължи с храма „Хазе Канон” на сектата Жодо, известен със статуята на Канон, богинята на милосърдието, известна със своите 11 глави и 1000 ръце. С височината си от 9.18 м, тази позлатената дървена статуя е най-голямата дървена статуя в Япония. След това ще разгледаме светилището „Дзурудаока Хашиман”- едно от най-известните японски светилища, посветено на 15-я японски император Ожин, обожествен в бога Хашиман, който според легендата е донесъл от небесата императора Ожин. Светилището представя 3 фигури: на императора Ожин, на неговата майка Чингу и неговата съпруга Химегами.
Нощувка в Токио.

7 Март
Закуска и освобождаване на хотела.
Посещение на храмa Асакуса Канон, посветен на богинята на милосърдието Канон (най-старият храм в града, построен през 645 г. и символ на традиционно Токио и търговската улица Накамисе, дълга над 200 м, където малки сувенирни магазинчета ви пренасят в атмосферата на старо Токио.
Трансфер до гара Токио.
Отпътуване за Осака с известния влак-стрела “Шинкансен” - грандиозното инженерно решение на японската железница, движещо се с 270 км/ч.
Нощувка в Осака.

8 Март
Целодневен тур до древните столици Киото и Нара с посещение на крепостта-замък Ниджо построен през 1603 г. от 15–ия Шогун Токугава Иеасу като негова резиденция в Киото и бил средище на важни исторически събития. Следват Императорския дворец, храма Тодайджи с най-голямата статуя на Великия Буда в цяла Япония, Златния Павилион (така известния храм Кинкакуджи), строен през 1397 г. като резиденция на пенсиониралия се шогун Ашикага Йошимитсу и след смъртта му превърнат в храма “Зен”, впечатляващия парк на сърните в Нара и квартала на гейшите Гион.
Нощувка в Осака.

9 Март
Туристическа обиколка на Осака, включваща посещение на крепостта Осака, построена 1583 г. по време на управлението на император Тойотоми Хидейоши, целта на който е била да превърне крепостта в център на обединена Япония. Следва круиз по река Окава, благодарение на който ще добиете представа за историята и развитието на града, както и архитектурните му особености.
Полудневен тур до Кобе – столицата на областта Хього и един от десетте най-големи градове в Япония. Обиколката включва разходка из известния квартал Китано Иджинкан в подножието на планината Рокко, в който някогашните имения на чуждестранни търговци и дипломати са превърнати в музеи. Турът продължава с разходка в парка Мерикен, намиращ се на бреговата линия и известен с големите си тревни площи, осеяни с модерни фонтани.
Нощувка в Осака.

10 Март
Напускане на хотела.
Свободна програма в Осака или възможност за посещение на увеселителния парк Юнивърсъл Студиос – един от най-посещаваниете и известни паркове в Япония, „Плаващите Градини” – откритата обсерватория на върха на сградата „Умейда Скай” или свободно време за шопинг в многобройните търговски центрове в Осака.
Трансфер до летище Кансай.
23.45 – 04.55+1 Полет Осака – Доха.

11 Март
08.35 – 15.30 Полет Доха – София.

ПАКЕТ УСЛУГИ, ВКЛЮЧЕНИ В ЦЕНАТА:
* Самолетни билети София – Доха – Токио, Осака – Доха – София;
* Билет за високоскоростния влак “Шинкансен” Токио - Осака;
* Трансфер летище - хотел - ЖП гара в Токио и ЖП гара - хотел - летище в Осака;
* 4 нощувки в Токио в двойна стая в Shiba Park Hotel 4* със закуска;
* 3 нощувки в Осака в двойна стая в хотел Granvia 4* със закуски;
* Еднодневeн тур от Осака до древните японски столици Киото и Нара;
* Туристическа обиколка с екскурзовод на Централно Токио, описана в програмата;
* Посещение на обсерваторията в сградата на токийското Кметство и финансовия център Шинджуку;
* Посещение на изкуствения остров Одайба в залива на Токио;
* Посещение на Рупонги - център на нощния живот и забавления в Токио;
* Еднодневен тур до Камакура;
* Посещение на крепостта Осака;
* Полудневен тур до Кобе от Осака;
* Круиз по река Окава в Осака;
* Наземен транспорт в Япония с автобус специално нает за групата;
* Здравна застраховка с покритие 10 000 Евро;
* Преводач-придружител, който е бил многократно в Япония.

ПАКЕТНИТЕ ЦЕНИ НЕ ВКЛЮЧВАТ:
* Летищните такси за полетите на Катарските авиолинии, които към 4 ноември са 283 евро.
* Еднодневен тур до планината Фуджи при група от 14 човека – 146 евро на човек.
* Вечеря в сумо ресторант – 84 евро на човек при група от 12 човека.
* Допълнители услуги и хранения, неупоменати в програмата.

Допълнителна информация

1. Цената е калкулирана на база група група от минимум 16 човека. При по-малък брой пътуващи е възможна актуализация на пакетната цена в порядъка на 120 – 180 евро на човек, в зависимост от реалния брой на пътуващите.
2. Цената на пакета е валидна при заплащане на депозита по пътуването преди 16 декември. След тази дата цената на пакета е 2880 евро.
3. В случай, че броят на пътуващите изисква настаняване в единична стая на някой от участниците, той доплаща разликата в цените на двойна и единична стая за всичките 7 нощувки, която е в размер на 432 Евро;
4. Калкулацията на пакетната цена е направена при обменни курсове на японската йена към EUR към 04.11.2014 г., които са както следва : EUR 0.70 = JPY 100
При промяна на курсовете на JPY спрямо EUR с повече от 3 %, съгласно Закона за Туризма, туроператорът има право да актуализира пакетната цена със същия процент.
5. Хотели по програмата:
- Shiba park Hotel Tokyo (http://en.shibaparkhotel.com/) или подобен.
- Hotel Granvia Osaka (http://www.hotelgranviaosaka.jp/) или подобен.

Резервирай или се обадете по телефона 02 / 962 22 13

Харесва ли ви това? Препоръчайте го на приятелите си!

Добави в Svejo