Други дестинации в Унгария

Абонирайте се

За нашия бюлетин. Научете първи за нашите специални оферти, отстъпки и нови продукти.

Начало

Будапеща - дунавската перла

Будапеща - дунавската перла

Екскурзия с автобус до Будапеща - перлата на река Дунав.

Офертата включва:
- транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар);
- 3 нощувки със закуски в хотел *** в Будапеща;
- панорамна автобусна обиколка на Будапеща с местен екскурзовод;
- застраховка "Помощ при пътуване в чужбина";
- екскурзоводско обслужване.

Продължителност

4 дни / 3 нощувки.

Вид транспорт

Автобус

Програма

1 ДЕН - Отпътуване от София в 7.00 ч. от площад “Александър Невски” (началото на ул. „Оборище”), 7.30 ч. – Автогара Сердика, 7.40 ч. - бензиностанция „OMV” (кв. „Захарна фабрика”, бул. „Сливница” № 132) по маршрут Белград - Будапеща. Пристигане вечерта в Будапеща – град с уникално разположение на двата бряга на Дунав.
Настаняване. По желание - вечерна панорамна обиколка „Светлините на Будапеща”. Нощувка.

2 ДЕН - Закуска. Панорамна обиколка на Будапеща с местен екскурзовод: Парламентът – една от най-големите парламентарни сгради в света, смесица от различни архитектурни стилове; крепостният хълм “Будавар” с Рибарските кули, от които се открива чудесна панорамна гледка към Дунав и Пеща; катедралата “Св. Матяш”, носеща името на най-известния унгарски крал, който два пъти е бил венчан в храма; Цитаделата – издигната от Хабсбургите, за да защитава “перлата на Дунава” от нападения; Площадът на героите – огромен ансамбъл от паметници, построени в чест на 1000 години от създаването на Унгария. По желание - разходка с панорамно корабче по р.Дунав. Свободно време по булевард "Ракоци" и улица "Ваци" – една от най-известните търговски улици, където в продължение на няколко стотин метра ще се насладите на многобройните ресторанти, кафенета и магазини.
По желание - вечеря с музика и танци във винарната „Bor Katakomba”. Нощувка.

3 ДЕН - Закуска. Свободно време в Будапеща за посещение на Музея за изящни изкуства, Националната галерия, Унгарският национален музей или Зоологическата градина - необходимо е ползване на градски транспорт. По желание: Целодневна екскурзия до Виена: панорамна обиколка на Виена с местен екскурзовод (минимум 3 ч.): дворецът "Белведере", един от най-хубавите барокови образци в света, принадлежал на Хабсбургите; Виенската опера, където ежегодно се провежда оперен бал; булевард "Рингщрасе", изграден на мястото на старата крепостна стена; дворецът "Хофбург" - зимната резиденция на Хабсбургите; Парламентът със статуята на Атина Палада; Кметството - внушителна сграда в неоготически стил; Къщата на Хундертвасер с необичайните си апартаменти, следващи единствено природните форми; най-старият увеселителен парк в Европа "Пратер" със символа на Виена - Виенското колело. Пешеходна разходка до катедрала "Св. Стефан" - един от символите на Виена и най-значителната готическа сграда, съхраняваща несметни богатства.
Свободно време. Връщане в Будапеща. Нощувка.

4 ДЕН - Закуска. 7.30 ч. – Отпътуване заа България. Пристигане в София на бензиностанция „Lukоil” (Западен парк/ бул. Сливница до Орион), площад „Централна гара” и площад „Александър Невски” (началото на ул. „Оборище”) късно вечерта.

Допълнителна информация

За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
Валутeн курс: 1 EURO = 273 HUF;

Резервирай или се обадете по телефона 02 / 962 22 13

Харесва ли ви това? Препоръчайте го на приятелите си!

Добави в Svejo