Други дестинации във Великобритания

Абонирайте се

За нашия бюлетин. Научете първи за нашите специални оферти, отстъпки и нови продукти.

Начало

5-дневна екскурзия до Лондон

5-дневна екскурзия до Лондон

Незабравими емоции в красивия Лондон

Програмата включва:

- 2 пешеходни екскурзии с водач на български език на забележителностите в Лондон;
- Круиз по река Темза до Гринуч с водач на български език;
- Самолетен билет;
- Трансфери летище-хотел-летище;
- 4 нощувки със закуски в 3* хотел в централната част на Лондон;
- Медицинска застраховка.

Програмата дава възможност за много допълнителни посещения на забележителностите в Лондон и околностите.

Продължителност

5 дни / 4 нощувки.

Дати

27 Август 2011 - 31 Август 2011
22 Септември 2011 - 26 Септември 2011.

Вид транспорт

Самолет

Програма

Първи ден 06.35 ч. отпътуване от летище София, от терминал 2 с FB 851 - директен полет на авиокомпания „България еър”.
- 07.55 ч. пристигане в Лондон на летище Heathrow на терминал 4.
Tрансфер до хотела в London.

Пешеходна обиколка с водач на български език на забележителностите в централен Лондон: Buckingham Palace, Westminster Abbey, The House of Parliament, Big Ben, Downing Str., Trafalgar Square, където се намира Националната галерия с изложба на картини на световно известни майстори ( вход свободен), London Eye.

London Eye – един поглед към Лондон от височините на най- голямото виенско колело в Европа, издигнато в чест на Новото Хилядолетие, превърнало се в символ на Лондон. Посетителите заплащат входна такса 22,00GBP, която не е включена в цената.

Втори ден Закуска в ресторанта на хотела.

Пешеходна екскурзия с водач на български език.

Ще вдъхнете необикновената атмосфера на една световна столица и ще видите още забележителни места като: St. Paul`s Cathedral, Covent Garden и Кралската опера, Leicester Square и Кино Одеон, където се правят световни филмови премиери с гостуващи кинозвезди, Китайския квартал в Сохо - една от забележителностите на Лондон, където по желание ще можете да обядвате в някой от атрактивните ресторанти.
Връщане в хотела. Нощувка.

Трети ден Закуска в ресторанта на хотела.

Екскурзия с корабче по река Темза с водач на български език.
Круизът по Темза - един нов поглед към Лондонските забележителности: Tower Bridge, Tower of London, Millenium Bridge, London Eye.

Tower of London- неразделна част от историята на Англия повече от 900 години:
крепост, кралски дворец, кралски затвор, място за мъчения и екзекуции, сега музей – място за съхранение на кралски скъпоценности и на едни от най-големите диаманти в света: “Кохи-Нор”, „Първата звезда на Африка” - 530 карата и др.
Круизът завършва с Кралската Обсерватория в Гринуич – Гринуичкия меридиан, където ще бъдете едновременно в западното и източното полукълбо, където започва времето, а часовникът в Гринуич е верен до 1 милионна от секундата
Връщане обратно в Лондон с корабче.
Връщане в хотела.

Четвърти и Пети ден Закуска в ресторанта на хотела.

Свободно време: По желание – още един поглед към красивия Лондон. Възможност за самостоятелно включване в панорамна обиколка на Лондон с автобус Hop on – Hop off – Double Decker срещу заплащане от 26 GBP. Билетът важи 24 часа.

Възможност за самостоятелно посещение на:

- Замъка Уиндзор – най-стария и най-големия все още обитаван замък в света. Намира се на 34 км.западно от Лондон.От английската столица може да се стигне до двореца като се вземе влак от гара Падингтън. От тази спирка до Уиндзор се стига само за 40 мин. Замъкът Уиндзор и до сега е най-голямата кралска резиденция с прекрасни апартаменти и красиви градини. Тук сегашната кралица Елизабет Втора изкарва много от почивните си дни. Тук са се чествали сватби на кралското семейство от 12 век та чак до наши дни, както и са погребани много от кралете и кралиците. Тук може да се посети галерия от картини на световно известни майстори и да се видят колекции от порцелан. Входната такса за двореца е 12.50 GBP, билет за влака отиване и връщане е 18 GBP.Пътят с влак - 40 мин.
- Madamе Tussauds /сутрин/-музея с восъчните фигури на световно известни и популярни личности. Входът се заплаща – 25 GBP.
- British Museum - един от най-известните музеи в световната история. Музеят има 10 раздела: доисторически, египетски, гръцки, римско-британски, средновековен, ренесансов, източен и нумизматичен. Вход свободен;
- Natural History Museum. Природонаучният музей е с експонати на различни животински видове от праисторически динозаври до съвременния хомосапиенс през различните етапи на жизнения цикъл. Вход свободен;
- Victoria end Albert museum; Вход свободен;
- Science Museum; Вход свободен;
- Къща-музей на Шерлок Холмс на Baker Str. Входът се заплаща. Цена 6.00 GBP
Нощувка.

Пети ден: Закуска в ресторанта на хотела.
След обяд – трансфер хотел - летище.
Отпътуване от Лондон.

Резервирай или се обадете по телефона 02 / 962 22 13

Харесва ли ви това? Препоръчайте го на приятелите си!

Добави в Svejo